Бившата световна номер 1 Ана Иванович, стана поредната, която изрази своето мнение за отминалия Australian Open. И докато в календара на ATP, вече се провеждат различни надпревари, от категория 250, отзвукът от случилото се в Мелбърн продължава да бъде огромен.

Сега, бившата сръбска тенисистка подобно на много свои колеги се изказа изключително ласкаво за шампиона Яник Синер. Според Иванович, най-доброто за италианеца предстои и тепърва той ще покорява още много върхове.

БГНЕС
8 снимки

„Останах очарована от това, което видях в Австралия. Колкото и неприятно да е за нас сърбите, трябва да признаем, че Яник Синер просто бе най-добрият в Мелбърн.  Това момче показа огромно израстване във всяко отношение, а когато бе най-трудно, той не трепна в решителните моменти. Не само успехът срещу Джокович, но и феноменалният обрат, който осъществи във финала срещу Медведев, отново бе нещо невероятно от негова страна. Харесва ми стилът на игра на Синер и неговото поведение на корта. Винаги изглежда толкова спокоен и позитивен и без значение от обстоятелствата е готов да се бори докрай. Смятам, че Яник е много добър човек и ако продължава така, най-доброто предстои. Моето мнение е, че тази титла няма да бъде единствената за него от шлема и ще успее да спечели още доста трофеи, като е напълно възможно още през този сезон да триумфира в някои от оставащите 3 мейджъра“, каза Иванович.