Днес цяла България има пълното право да се гордее от постигнатото от българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова. Тя спечели първото отличие както за себе си, така и за цялата страна от Олимпийските игри в Токио.

Тя успя да завоюва второто място при стрелбата на 10 метра. За съжаление българката не успя да се справи с участничастката от руския олимпийски комитет Виталина Патарашкина за златото, но и среброто изглежда напълно достатъчно. Това е и първи медал за България в спортната стрелба от 2004-а година насам. Тогава, за последно, Мария Гроздева се качи на почетната стълбица като представителка на този спорт, печелейки олимпийската титла в Атина.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Антоанета Костадинова е десетата ни медалистка в спортната стрелба, като се нарежда сред знаменитите си предшественици Величко Величков, Любчо Дяков, Петър Запрянов, Таню Киряков, Весела Лечева, Мария Гроздева, Диана Йоргова, Нонка Матова и Емил Милев. Тя е първата медалистка на България в спортната стрелба през XXI век, различна от Гроздева и Киряков, с които се свързват и най-скорошните успехи на олимпийски игри в този спорт.

Тони показа желязна концентрация по време на надпреварата, а това ѝ заслужи сребърния медал. Тя показа, че това значи много както за самата нея, така и за цяла България. Нашето момиче не спря да плаче от радост по време на награждаването.

Честито, Антоанета! Направи ни изключително горди с големия си успех!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.