Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че очаква още по-ожесточена конкуренция при ансамблите на Световното, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. Ръководителят на нежния спорт у нас  говори след подиум тренировката на нашия състав, който започва участието си на форума в събота, 15 септември.

За Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова предстои многобоят, като изиграванията в техния поток започват след 16:30 часа. В неделя, 16 септември, когато е и последният ден на 36-ия шампионат на планетата, са финалите на двете съчетания – на три топки и две въжета и на пет обръча.  

Ансамбълът с добра подиум тренировка пред Илиана Раева и Ирина Винер

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Доволна съм, момичетата са пределно мобилизирани и концентрирани и направиха една много силна подиум тренировка“, започна Илиана Раева  

„Не съм казвала, че се борим за световна титла. Казах, че сме много добри и ако си изиграем съчетанията, можем да спечелим световната титла. Свидетели сме на една безпрецедентна конкуренция в индивидуалното и ансамбъла. И както каза Мори Ватанабе – очаква големи изненади. Видяхте какво се случва при индивидуалното с медалистките от Италия. Мисля, че в ансамбъла ще бъде още по-жестока конкуренцията. Момичетата напълно осъзнават своята сила и възможности. При всички случаи има вълнение. Мисля, че успяваме да мобилизираме, да успокоим и да са спокойни децата“, продължи Раева.

„Не знам дали горят от желание да излязат да играят. Те са един отбор, но всяка една е отделна вселена. Всяка една преживява различно. Нашата задача е да ги превърнем в един дух и тяло. Нашата задача е да са много спокойни и мобилизирани, и да изиграят по най-добрия начин съчетанията, и да зарадват феновете“, коментира още председателят, като добави, че няма здравословни проблеми в състава ни.

 „Нищо не смятам, просто искам да са пределно концентрирани и да си изиграят съчетанията“.

„Направиха силна подиум тренировка с едно малко по-леко изхвърляне на Лаура. Мисля, че за силния и подготвения не важат суеверия“, каза Раева.

Още новини: 

Раева: Срещата бе емоционална, имаше доста сълзи

Раева за индивидуалното: Рускините са недостижими, но подчертавам дебело - на този етап

Ансамбълът с добра подиум тренировка пред Раева и Винер