Уникална гала вечер ще закрие Световното първенство по художествена гимнастика в София. Председателят на Българската федерация Илиана Раева повдигна съвсем леко завесата, но без да разкрива детайли. Тя сподели, че има потвърждение отстрана на всички участници, че ще се включат, като обяви, че се готви нещо наистина грандиозно, което ще бъде предавано по целия свят.

Раева коментира още, че зрителите ще се насладят на великолепно шоу, с много светлинни ефекти, както и българска музика.

С не по-малко блясък ще изпъкне и церемонията, с която ще се даде старт на 36-о Световно първенство, коментира още Раева, която каза, че тя ще бъде уважена и от спортния министър Красен Кралев, председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, както и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Освен всичко това, първенството у нас ще бъде посетено и от президента на МОК Томас Бах. За първи път ръководителят ще присъства на подобна надпревара, като се очаква да проследи на живо красивото съревнование в петък (14 септември).

Зала Златните момичета

източник: LAP.bg, Иван Иванов

За прекрасната атмосфера в залата ще допринесе и солидното фенско присъствие. Големи агитки на основните ни конкуренти вече се готвят да потеглят към страната ни, а от българска страна се очаква пламенна подкрепа към родните грации.  

Специално за доброто изкарване на привържениците ще има обособени щандове в „Арена Армеец“, от които всички желаещи ще могат да се сдобият със сувенири за спомен, между които и реплика на златните медали, за които ще се борят грациите. Специална томбола ще се разиграе във вторник (11 септември), петък (14 септември) и събота (15 септември), в която 130 награди, осигурени от различните спонсори, дарители и партньори на шампионата, ще бъдат разпределени между късметлиите.

Световното първенство по художествена гимнастика започва на 10 септември и ще продължи до 16 септември. Билети за грациозното съревнование в „Арена Армеец“ могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Още новини: 

Раева: Бинева тренирана пълни обороти, няма да говорим за златни медали преди Световното

Раева показа зала "Златните момичета" и разкри организацията за Световното

Силвия Митева асистент на всички съдии на Световното