Една от най-успешните ни гимнастички от близкото минало Силвия Митева продължава да помага на любимия си спорт.

Носителката не редица медали от световни и европейски първенства, която сега се изявява в съдийското и треньорско поприще поема тежката задача да бъде асистент на абсолютно всички съдии по време на 36-то Световно първенство на което България е домакин от 10 до 16 септември, съобщават от родната федерация.

„Аз ще бъда асистент на абсолютно всички съдии - индивидуално и ансамбъл, които ще оценяват на това световно първенство. След един изключително натоварен сезон за мен, изпълнен с много ангажименти, дойде време да се потопя в невероятната атмосфера на организацията на световното първенство. За мен е голямо удоволствие да бъда част от това, сигурна съм грандиозно мероприятие, което дълго ще се помни. Като състезател съм участвала на пет световни първенства, но сега виждайки организацията от другата страна, смея да твърдя, че това ще е наистина едно уникално първенство. Радвам се, че след толкова много години и толкова много успехи България най-накрая е домакин на такъв голям форум. За всички, които са част от голямото семейство на българската художествена гимнастика емоциите и нетърпението да започне са огромни", коментира Силвия Митева и добави:

"Разбира се това най-вече важи за момичета от националния отбор, за които съм убедена, че любовта на публиката и удоволствието да играеш на родна земя, ще им дадат крила да покорят мечтаните върхове. Пожелавам им късмет и успех, а на всички, които са свързани с организацията сили и удовлетворение от положените усилия." 

Митева вече е треньор-експерт на международната федерация по гимнастика. През януари родената в Русе бивша националка се класира с най-висок резултат на международната треньорска академия в Баку (ниво 3, което е най-високото на ФИГ) и получи покана да стане част от ФИГ Академиите.