Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира, че грацията от ансамбъла Елена Бинева тренира на пълни обороти преди Световното първенство . Едно от „златните момичета“ имаше оплаквания, като за да не се рискува със състоянието ѝ, петорката ни пропуска Световната „Чалъндж“ купа в Минск (Беларус). Сега Бинева се подготвя усърдно за 36-ия шампионат на планетата, чийто домакин е „Арена Армеец“ в столицата, а Раева изрази надеждите си всичко да е наред занапред.  

Ръководителят на грациозния спорт у нас засегна и темата с подготовката на момичетата ни, споделяйки, че щабът ни полага всички необходими усилия, за да държи гимнастичките концентрирани, така че цялата им мисъл да е насочена върху съчетанията. И въпреки че, отборът ни е сочен за основен претендент за призовите позиции, Раева сподели, че предпочита да влезе в тона на спортистите преди подобни големи форуми, които не обичат да се говори за златни медали.

„Момичетата са добре. Тренират много сериозно. Гледаме да са максимално изолирани и концентрирани и цялата им мисъл и съзнание да бъде изцяло върху работата по съчетанията“, започна Илиана Раева след официалния брифинг, който даде по случай предстоящото Световно.

„Ели (бел. авт. - Елена Бинева) е добре, тренира на пълни обороти. Надяваме се всичко да е, както трябва до Световното и след това, разбира се“, продължи председателят.

Ансамбъл на България по художествена гимнастика

източник: LAP.bg

„Няма да говорим. Нека влезем в тона на спортистите, които не обичат да се говори за златни медали преди такива големи шампионати. Най-нормалното и естественото е, че момичетата се вълнуват, все пак ще играят пред родна публика. Това, което се опитваме, е максимално да ги успокоим, да са максимално концентрирани, за да съумеят да изиграят съчетанията си по възможно най-добия начин“.

„Честно казано нямам информация как върви продажбата на билети. Изобщо не съм се интересувала, не съм стигнала до билетите, но не се притеснявам. Надявам се, че особено уикенда ще бъде препълнена залата. Това, което знам със сигурност, е, че чуждите агитки са много сериозни“, коментира още Раева.

„Съмнявате ли се, че няма да вземем мерки децата да тренират по възможно най-добрия начин, да са максимално концентрирани...но пак казвам, нека да създадем малко спокойствие около тях, защото все пак нямат толкова голям състезателен опит. Това им е втора година, млади са, нямат тази голяма рутина, но са подготвени. Ще се постараем да се представят по възможно най-добрия начин и да зарадват феновете“.

„Не само последните две Световни купи, индивидуалното тази година, нямаме гимнастичка, която няма не медал, а златен медал. Надеждите са ни големи, състезание е, съвсем различно е, всичко започва отначало. Имаме много силни съперници и в индивидуалното, и в ансамбъла. Всички идват с големи апетити. Ще ви кажа, че за чуждестранните състезателки това да играят пред българска публика на Световно първенство е огромен стимул да бъдат много силни. Всички искат, всички се готвят, дай Боже нашите момичета да се представят така, както всички мечтаем“, завърши Илиана Раева.

Световното по художествена гимнастика ще се проведе от 10 до 16 септември в „Арена Армеец“ в София. Билети за красивата надпревара има в мрежата на Eventim.

Още новини: 

Раева показа зала "Златните момичета" и разкри организацията за Световното

Силвия Митева асистент на всички съдии на Световното 

32 снимки