Ансамбълът на България по художествена гимнастика е главният виновник за много от спортните радости в страната ни в последните години. Наричани „златни момичета“ , „диаманти“, „перли“, Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова са готови за красив щурм на поредния връх. Фантастичната петорка имаше нелеката задача да наследи олимпийските медалистки Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова и трябваше по достоен начин да „влезе в обувките“ на отбора, който остави зад гърба над 80 медала.

Възпитаничките на Весела Димитрова го сториха по подобаващ начин и сега не спират да удивяват с великолепните си изяви. Още в първата си година, амбицирани да оставят имената си в историята на спорта, „новите златни“ сътвориха истинска сензация. Трите медала от Гран При на Москва само загатнаха онова, което предстоеше. Макар и със скромен състезателен опит, но надарени със сериозен талант и много себеотдадени Симона Дянкова, Ели Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова продължиха да изумяват конкурентите си. На Световната купа в Ташкент великолепните ни момичета донесоха нови три медала. Те се класираха втори в многобоя, взеха титлата на лиричната си композиция на пет обръча и „грабнаха“ среброто на смесено съчетание на топки и въжета. Броени дни по-късно спечелиха първата си титла в многобой. Това се случи на Световната купа в Баку. От Азербайджан грациите ни си тръгнаха с пълен комплект след среброто на топки и въжета и бронза на обръчи. А конкурентите започнаха да се питат кога и къде е трениран този изцяло нов състав на България…

Последва нов фурор. В сърцето на един от големите ни конкуренти – Италия – гимнастичките ни спечелиха злато в многобоя на Световната купа в Пезаро, а също така и сребро на обръчи. Дойде ред и на най-сладката абсолютна титла. Тази в София. На Световната купа у нас, за първи път пред екзалтираната родна публика момичетата на Димитрова бяха безапелационни, а във финалите на отделните съчетания спечелиха още два сребърни медала. Така лека-полека настъпи мигът и на най-сериозното изпитание – Световното в Пезаро. Оставили зад себе си още три медала от „Чалъндж“ купите в Минск и Казан, „златните ни момичета“ бяха готови да се изправят в жестоката конкуренция. И го сториха с хъс, за да се окичат със среброто в многобоя , а ден по-късно спечелиха и бронз на топки и въжета. Във втората си състезателна година с обновени композиции, които карат зрителя да изтръпне, момичетата буквално отвяха съперниците си. След нови заслужени три медала от Гран При на Москва, грациите продължиха високия си полет.

В домашната си Световна купа, въпреки перипетиите, травмите на Ели Бинева и Лаура Траатс, гимнастичките ни показа най-важното - характер и шампионски дух. Именно те ги отведоха до абсолютната титла и до още едно злато и едно сребро във финалите. Последваха нови два златни медала и един сребърен от многобоя на Световната купа в Баку, за да настъпи часът на Европейското в Гуадалахара. В Испания петорката ни бе в леко променен състав заради контузията на Теодора Александрова. Мястото ѝ достойно зае Стефани Кирякова, а ансамбълът ни донесе бронз от многобоя, медал със същия блясък от отборната надпревара и злато на оставащите без дъх композиция на топки и въжета.

Сега пред амбициозния ни и талантлив тим предстои поредното голямо предизвикателство – Световното първенство, чийто домакин е София. Грациите ни направиха генералната си репетиция и загряха за най-важното състезание с два спечелени медала от „Чалъндж“ купата в Казан. Оттук насетне остава трудът, стремежът към победата и разбира се, вярата…че няма невъзможни мечти…