Те са една от големите спортни гордости на България. Известни като „златните момичета“, те са грациите от националния отбор (индивидуално) на страната ни, които ще ни представят по време на 36-о Световно първенство, чийто домакин е София. Грациозни, амбициозни и отдадени на своята мечта, Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн са готови да влязат в нова красива битка за върха.

Невяна Владинова е родена на 23 февруари 1994 година в Плевен, като започва да се занимава с художествена гимнастика през 2000 година. През 2014 година излиза осезаемо на „сцената“, а упоритостта и усърдният ѝ труд дават своите плодове. През 2016 година Неви представя България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, където се класира седма в многобоя.

Силните изяви на капитанът на индивидуалното не спират и година по-късно печели първата си титла в многобой – пред българска публика на Световната купа в София. Няколко месеца по-късно се поздравя с бронз в отборната надпревара на Европейското в Будапеща, както и с медал със същия блясък от финала на лента. В края на лятото на 2017-а идва и най-значимото изпитание, което елегантната Неви взима с успех, завоювайки бронзов медал на топка на Световното в Пезаро (Италия). 2018-а година започва с неприятна травма за Владинова, която я вади от голяма част от състезанията. С напредването на сезона обаче борбеният капитан лека-полека започна да навлиза в позната си форма, а преди Световното в София си тръгна със сребро на пленяващата си композиция на лента на Световната „Чалъндж“ купа в Минска (Беларус).

Катрин Тасева е родена на 24 ноември 1997 година в Самоков. Тя е член на националния отбор от 2010 година, а големият ѝ пробив идва през 2017 година. Артистичната грация завършва четвърта в многобоя на Гран При в Киев и печели злато във финала на топка. Първия си медал в многобой взима на Световната купа в Ташкент, където се окичва с бронз. На същото състезание печели медал със същия блясък на топка и сребро на бухалки. Седмици по-късно се качва заедно с Владинова на почетната стълбичка на Световната купа в София, като „грабва“ среброто в многобоя, а на лента се класира трета. На Европейското в Будапеща печели сребро на лента и бронз в отборната надпревара. В началото на 2018 година при все травмата на Владинова, Тасева се очертава като водеща грация на България. Тя демонстрира чудесна форма, а успехите не закъсняват. На Гран При в Киев печели сребърен медал в многобоя. Повтаря това класиране във финалите на лента и топка, а на бухалки се поздравява с бронз. В многобоя на Световната купа в София се класира четвърта, но ден по-късно във финалите прибавя четири отличия към колекцията си – злато на бухалки, сребро на лента и обръч, и бронз на топка. На следващата Световна купа от най-висок ранг – в Пезаро – Тасева печели сребро в многобоя, а във финалите се класира втора на лента, трета на обръч и бухалки и четвърта на топка. На Европейското в Гуадалахара се нарежда пета в многобоя.

Боряна Калейн е най-младата надежда в състава на България за Световното в София. Родена на 23 август 2000 година, големия си пробив прави през 2017 година, когато печели сребро в многобоя на международния турнир за девойки в Москва. По-късно се класира четвърта на Световната купа в Ташкент, зад Тасева, а във финала на бухалки печели бронз. През пролетта грабва титлата в многобоя на Международния турнир в София, съпътстващ Световната купа. Демонстрирала по изразителен начин потенциала си, Калейн продължава своя растеж и през 2018 година. Новата година започва с нови медали. От трите финала на Гран При на Москва, взима три отличия – злато на топка, сребро на обръч и бронз на лента. На Световната купа в София се класира шеста в многобоя, а ден по-късно се окичва с бронз на обръч. Следва Гран При на Тие, където печели медал от многобоя – бронз. На Световната купа в Ташкент се нарежда трета на обръч, а в Баку е втора на бухалки. На Световната „Чалъндж“ купа в Казан (Русия) Калейн прибавя още един медал с бронзов блясък във витрината на успехите си, на съчетанието си на обръч.