Грациите от националния отбор на България по художествена гимнастика (индивидуално) Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн заявиха, че не са съсредоточени върху това как върви отборното класиране на Световното първенство в София, а мислите им са насочени върху начина, по който ще поставят съчетанията си. След първия състезателен ден България се движи на второ място във временното класиране, зад Русия. Топ три допълва Украйна. 

Иначе след първите изигравания на обръч Боряна Калейн получи най-висок резултат като в класирането на този уред и е втора зад Влада Николченко. Катрин Тасева е трета, а Невяна Владинова – пета. В общото класиране след първите изигравания на по един уред (обръч или топка) в четирите потока трите рускини Александра Солдатова, Дина и Арина Аверини са начело. Калейн е най-напред отнашите представителки – пета, Тасева е седма, а Владинова - девета. 

„Изобщо не беше страшно, беше много приятно. Аз се чувствах много добре на терена. Имах леки неточности, но се надявам утре да съм още по-смела“, заяви Невяна Владинова след края на състезанието днес.

„Аз до тук съм скъсала нервите на толкова много хора, че се надявам наистина да е имало смисъл в това цялото късане на нерви и се моля да продължи така световното, както го започнахме“, сподели Катрин Тасева.

„Аз наистина даже нямам думи да опиша преживяното. Все още даже съм настръхнала и съм супер развълнувана от това, че играх. Просто съм много щастлива, че и трите успяхме да си изиграем съчетанията по възможно най-добрият начин, защото аз смятам, че дадохме всичко от себе си тази година“, допълни Калейн.

По отношение второто място в отборното класиране, след първия ден трите гимнастички споделиха:

„Изобщо не мислим за това, поне аз. Мисля, че и другите момичета. За нас е най-важно да излезем, да си изиграем съчетанията и от там нататък не зависи от нас“, каза Владинова.

„Аз въобще не съм погледнала класирането. Изцяло съм концентрирана върху това, което се случва на терена и върху съчетанията. Въобще не погледнах нито оценката си, нито класиране, но сега от вас разбираме, че сме втори. Чудесно за сега. Нормално е да има някакво напрежение, все пак е доста отговорен форум. Мисля, че ще се справим, защото и трите сме много силни. Подкрепяме се страшно много и вярвам, че ще успеем“, беше откровена Тасева.

„Аз съм доста критична към себе си, така че почти винаги критиките са повече. Разбира се можех да направя много повече днес, но съм доволна, че бях спокойна и успях да си изиграя съчетанието без груби грешки. Винаги може и по-добре като цяло“ завърши Калейн.

Още новини: 

Силно начало за българските грации на Световното в София

Трио рускини с най-високи оценки на топка при грациите засега

Мария Гигова: Не обичам да мисля за медали, те идват, когато си свършиш добре работата

Гимнастичките загряват за Световното в "Арена Армеец"

Мария Петрова: Пред родна публика имаш криле 

Време е за най-изящното Световно!

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНОТО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

Всички новини около престижния форум може да следите със специалната секция на Gong.bg.