Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на работна среща в централата на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) в Лозана във връзка с домакинството на Световното първенство по художествена гимнастика през септември в София.

Срещата, която се проведе на 30 и 31 юли, беше за обмяна на опит между организационния комитет на миналогодишното Световно първенство по художествена гимнастика в Пезаро (Италия) и организационния комитет на предстоящия шампионат на планетата в София (10-16 септември в "Арена Армеец").

Сбирката беше организирана от ФИГ и ръководена от Силви Мартине, спортен мениджър на Международната федерация, отговарящ за художествена гимнастика, и Оливие Стребел, директор маркетинг и комуникации на ФИГ.  От страна на организационния комитет на първенството в София присъстваха Илиана Раева, председател на БФХГ и президент на организационния комитет на СП в София, Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ, вицепрезидент на ОК на СП София и директор на състезанието и Пети Накева, международни връзки на Българска федерация гимнастика и член на ОК на СП София.

От организационния комитет на СП в Пезаро участие взеха Паола Порфири, президент на ОК, Филипо Коломбо, вицепрезидент на ОК и управител на "Адриатик Арена", Алесандра Балдучи, генерален секретар на ОК и мениджър на отдел маркетинг и комуникации на "Адриатик Арена". Илиана Раева и Росина Атанасова представиха направеното до момента, както и онова, което предстои. Беше дадена информация за интензивната промоционална кампания по най-важните медии в България, както и в социалните мрежи.

Огромен интерес предизвикаха официалната песен на СП и промоционалното видео на събитието. Раева и Атанасова проведоха три допълнителни срещи с Юрген Колб, финансов директор на ФИГ, Стефани Пертюизе, ПР и мениджър комуникации на ФИГ и Кристоф Пите, представител на Суис Тайминг (компанията, която обработва съдийските резултати за класирането на гимнастичките). Проведени бяха интензивни разговори по всички дейности и направления. Илиана Раева заяви, че в резултат на качествените и интензивни разговори тя вече има нови вълнуващи идеи, които засега ще запази в тайна./БТА