На страниците на новото списание на международната федерация по гимнастика беше публикувано приветствие на президента на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева към участниците на световното първенство в София.

Шампионатът ще се проведе от 10 до 16 септември в "Арена Армеец".

Поздравителен адрес от Илиана Раева, президент на Организационния комитет на Световното първенство и председател на БФХГ:

Скъпи приятели,

За мен е огромна чест да Ви приветствам с "Добре дошли" в България, страната в която художествената гимнастика е с традиции от 66 години и е любим спорт на милиони хора.
Ние българите, сме неизменна част от съвременния космополитен свят, от динамичните промени, настъпващи в човешката история и взаимоотношения и все пак имаме шанса да запазим своята идентичност и да живеем в една от най-древните и красиви европейски страни. Нашият народ е преживял и трудни и величествени години, но е съхранил и до днес своите уникални усещания за красота, ритъм и движение.

Художествената гимнастика е спорт, който пленява света именно със своите силно естетически, оригинални и художествени характеристики. Спортът, който добива все по-голяма световна популярност благодарение на своите посланици - състезателите, нашето основно богатство и украса.

Бих искала да благодаря на всички ръководители, треньори, съдии и на всички онези, които работят с любов и всеотдайност за развитието на този спорт, които търсят нови решения, нови идеи и се стремят към постигане на съвършенство, майсторство и атрактивност.
Всички ние сме обединени от желанието да постигнем още по-голяма популярност, да печелим повече зрители и повече спонсори, да разпространяваме спорта като превенция срещу негативните влияния на съвременния свят.

След 31 години България Ви казва отново "Добре дошли" с една българска роза и една незабравима емоция с красивия и елегантен свят на художествената гимнастика!

Очакваме Ви готови за поредното предизвикателство и устрем към победа! /БТА