Шампионът на Световната боксова асоциация (WBO) в лека категория Хорхе Линарес (44-3, 27 KO) разкри как ще увеличи шансовете си за победа на 12-ти май в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, когато се изправи пред двукратния олимпийски шампион Васил Ломаченко (10-1, 8 KO).

В разговор с известния боксов коментатор Хорхе Едуардо Санчес и легендарния боксьор Хуан Мануел Маркес, венецуелският боксьор заяви, че докато Ломаченко има предимство в скоростта, той също има предимства в силата на ударите и в разстоянието, от което може да ги пласира. Линарес обаче също така призна, че двубоят може да бъде определен не само от юмруците, но и от играта с крака, която без съмнение е в полза на украинеца.

"В момента съм в Япония и съм много щастлив, защото най-сетне имам възможността, която съм чакал толкова време. Щастлив съм, защото след цели 47 срещи и благодарение на жертвите, които съм направил, най-сетне идва наградата", заяви Линарес.

"Сега ще започна своята подготовка и ще се трудя три пъти повече, защото ще се изправя срещу един от най-добрите боксьори в света. Остават само осем седмици до голямата битка и аз съм много развълнуван от това", добави венецуелецът.

"Васил е доста бърз боец, но той не разполага с удара, които имам. Очевидно ще бъде подготвен за всеки вариант на водене на двубоя. Той не харесва късата дистанция. Аз не харесвам средната дистанция, защото той е много бързо, но на мен ми допада и дългата дистанция, защото имам по-голям обхват. Трябва да бъде умен и да работя с различна тактика във всеки един рунд, защото той също е боксьор, който обича да сменя тактиката с течението на срещата", завърши Линарес.