Младокът Бен Нгуйен се опитва да изгради своето име в категория муха на Ultimate Fighting Championship (UFC), но ветеранът Жусиер Формига не беше готов да му помогне в това начинание.

Формига свали в нокдаун Нгуйен след рядко срещан удар с юмрук след завъртане на 360 градуса, след което се нахвърли върху опонента си и го отказа след захват за задушаване (риър нейкед чоук) в третия рунд на срещата им от UFC 221, която се проведе през изминалата вечер в Пърт, Австралия.

Откриващите два рунда от двубоя бяха сходни. Нгуйен имаше по-добрите моменти, след като успяваше да пласира добри удари в главата на опонента си, но Формига почти винаги имаше отговор с по-добрата си борба. В последния рунд в Нгуйен може би се появи усещане, че се нуждае от победа с нокаут, което го накара да играе по-открито, но опитният му опонент се възползва максимално от ситуацията, за да си спечели срещата. Формига подобри професионалния си рекорд до 21-5. Той вече е в серия от две поредни победи и има шест успеха в последните си осем срещи.

​Рекордът на Нгуйен пък спадна до 18-7. Всички загуби в неговата кариера за дошли чрез нокаут или захват за отказване. "Вече шест години се бия за UFC, през цялото време съм се бил срещу добри бойци. Дейна Уайт, искам своя шанс да се бия за титлата, моля", заяви Формига след края на срещата, обръщайки се към президента на UFC.