Съвременните онлайн букмейкъри са мултифункционални платформи, които съчетават спортни залози на предстоящи и активни събития. Приемат нови клиенти, навършили пълнолетие, и одобряват изплащанията в кратки срокове. В България функционират няколко оператора, които са узаконени от регулатора (НАП) и предлагат услуги на световно ниво. Според проучване на Bukmeikari.net, предстои да разгледаме кои са топ 6 онлайн букмейкъри, какво предлагат  те и с какво се отличават помежду си.

  1. Bet365 – възможност за редактиране и частично затваряне на онлайн залози
  2. WinBet – Live събития и комбиниране на пазари
  3. Betano – залози на Първа, Втора и Трета лига на България
  4. Palms Bet – маркети за голмайстор и асистенции в мача
  5. Bwin –  подобрени коефициенти и гледане на срещи в реално време
  6. Sesame – специална функция за комбиниране на пазари от един двубой

*Промоционалните оферти от всеки от горните сайтове имат свои собствени правила и условия, които се прилагат. Те могат да бъдат разгледани на съответния сайт преди да се регистрирате. По този начин ще си гарантирате спокойна игра.

Кратък обзор за всеки от лицензираните онлайн букмейкъри

Гореизброените брандове са пример за висококачествени онлайн букмейкъри за спортни залози. В тях българските играчи ще намерят събития от десетки дисциплини, ще прогнозират различни изходи с възможност да се възползват от впечатляващи оферти. Следва да разгледаме всеки един поотделно, за да може изборът на потребителите да е максимално улеснен.

Bet365

Bet365 e британската компания, която оперира на десетки пазари, включително в България.

Родните потребители се наслаждават на разнообразие от тиражи със състезания по футбол, тенис, надбягвания с коне и други спортове. Контролират талоните си чрез Кеш Аут, който е снабден с опции за автоматично и частично затваряне, и правят промени по фишовете след активирането им с “Редактирай залог”.

В добавка към предимствата на Бет365 споделяме: ACCA бонуса, уреждането на селекции преди края на двубоите и връщането на залога при нулев хикс.

*Потребителите може да се регистрират и да депозират 10 лв или повече в тяхната сметка и да получат Кредити за Залози на стойността на техния квалифициращ депозит (до 100 лв), след като направят квалифициращи залози на същата стойност и те бъдат уредени. Само за нови клиенти, важат условия. nss-bg.org 

Към сайта на bet365

WinBet

Буукмейкъри

WinBet е собственост на родна фирма и удостоява своите потребители с богата програма за залагане на футбол, баскетбол, тенис. Платформата за спортни залози е разделена на два сектора – Пре-Мач и На Живо. Първият насочва към предстоящи двубои, докато вторият – към събития, които се провеждат в момента. За по-добър анализ клиентите имат на разположение Live TV, пълна статистика и тракер в реално време.

Електронният фиш разполага с опция за бързо приемане на новите коефициенти, която ускорява залагането и спомага при предвиждане на мачове на живо.

Към сайта на Winbet

Betano

Буукмейкъри

Betano предлага уникални функционалности, удобни приложения за телефон и разнообразни тиражи. Ако залагащите за затруднени да изберат най-логичните маркети за деня, може да пробват опцията “Ментор за залагания” в Бетано и той ще им даде насоки. Освен това букмейкърът предлага Cash Out от началото до края на срещите, ранно изплащане за 5+ спорта и ACCA бонус до 50%.

Към сайта на Betaно

Palms Bet

Буукмейкъри

Характерни за Палмс Бет са специалните залози, налични към топ първенствата в Европа. Благодарение на тях потребителите могат да прогнозират колко общо попадения ще паднат в кръга, колко корнера ще получи даден отбор, какъв ще е броят на картоните в избран сблъсък.

За съставяне на професионален анализ клиенитите имат на разположение подробната статистика и симулацията на срещата в Palms Bet. Ако преценят, че дадена опция, добавена в електронния фиш, е под въпрос дали ще завърши с успешен изход, имат право да я премахнат.

Към сайта на Palms bet

Bwin

Буукмейкъри

През годините bwin се доказа като основен партньор на именити футболни клубове, дори сключи договор за спонсорство на УЕФА Лига Европа и Лига на Конференциите.

Освен инвестиции в подкрепа на спорта, bwin влага средства в усъвършенстване на платформата за залози и осигуряване на по-добра среда на крайните потребители. Регистрирайки се в сайта, получавате достъп до предварителни тиражи и страница с активни събития, чийто месечен брой достига 25,000.

Bwin България предлага Combi+ и Price Boosts селекции, чиито ставки са подобрени, както и модерен Кеш Аут за цялостен контрол над създадените фишове.

Към сайта на Bwin

Sesame

Буукмейкъри

Пещерата на Сезам Онлайн крие неочаквани бонуси и вълнуващи залагания на спортни срещи. Българският букмейкър е изградил функционален уебсайт, който се конкурира успешно с доказани имена в световната индустрия. Това се дължи на богатата спортна програма, персоналните оферти и изплащането на печалби, преди да е прозвучал последният сигнал на съдията.

Към сайта на Sesame

Как се оценяват водещите онлайн букмейкъри в България

Доверието между хазартен бранд и клиент се изгражда трудно. От нас се изисква да следваме общите условия на сайта и да демонстрираме лоялност, докато компанията трябва да покаже уважение и коректно отношение.

Целта на този наръчник е да ви представи доказалите се онлайн букмейкъри отблизо и да ви информира за основните им преимущества. В заключение поставяме окончателен рейтинг, който се базира на няколко фактора:

  • Наличие на лиценз и сертификати за сигурност;
  • Удобство и бързина при плащанията;
  • Поддържане на бонуси с лесни правила;
  • Защита на сметката от злонамерени опити за вход;
  • 24/7 помощ от съпорта;
  • Следене на повече спортове и първенства;
  • Разнообразие от пазари и видове коефициенти;
  • Удържане на нисък марж (комисионна).

Важно е изборът на онлайн букмейкъри да бъде аргументиран. Не е желателно желаещите да опитат тръпката от залагнията да се включват в първия сайт, който им изскочи насреща, защото е възможно да не отговаря на предпочитанията им. Например някои компании се фокусират върху конните надбягвания, други добавят повече футболни двубои, докато трети са подходящи за фенове на eSports.

Онлайн букмейкъри - Регулации и лицензи

Спортните залагания в България се регулират от НАП. Агенцията следи за отговорната игра и коректното отношение на брандовете към клиентите. Препоръчително е потребителите да участват в лицензирани сайтове за залози.

Избирайки платформа от настоящата статия за избор на онлайн букмейкър, бъдещите играчи получават вече разгледани идоверени платформи. Залозите се уреждат спрямо официални резултати, предоставени от организаторите на първенствата, но ако все пак ако клиентите установят нарушение, може да подадет жалба към НАП.

Всеки узаконен оператор на залози онлайн плаща годишна такса и данък върху печалбата. В случай че не спази някое условие, не изплати обещани бонуси или наруши политиката за реклама, лицензът му се отнема за определен период от време.

В сайтовете на букмейкърите са оповестени номерата на разрешенията, издадени от регулатора, и кога изтичат.

Бонуси

Класирането за бонуси в онлайн букмейкърите има своите неоспорими предимства, но при условие, че се спазват правилата и зададените срокове.

Най-често срещаните промоции се изявяват в получаване на безплатен залог, увеличение на депозита или гратис към печалбата, което води до ръст на баланса.

Още при регистрация в който и да е онлайн букмейкър клиентите получават промо предложение. Нарича се “Начална оферта” и най-често носи удвояване на квалифициращия депозит и Free Bets за топ мачове. В някои букмейкъри се налага попълване на промо код, докато в други – приемане и активиране на бонуса. След като операторът изплати кредитите за залози, започва да тече срок, в който е задължително да се усвоят. Ако това не се случи, бонусът се анулира.

Не само новите клиенти в платформите за залагане получават материални облаги. Най-лоялните потребители се сблъскват със следните предложения.

  • Кешбек (Cashback) – връщане на процент от загубените залози
  • Презареждане – покачване на депозит с определен процент
  • ACCA Бонус – увеличение на печалба от акумулаторен залог (права колонка)
  • Ранно изплащане – предварително уреждане на залог като печеливш, ако избраният тим поведе с 2+ гола
  • Застраховка Колонка – връщане на облог, ако само една селекция от акумулатор завърши с неуспех
  • Нулево равенство – анулиране на маркет, в случай че не паднат голове в срещата
  • 0% марж – пазари без комисионна, които най-често идват от футболни, тенис и баскетболни двубои.

Препоръчително е да прочетете правилата на офертите и да се уверите, че няма да ви създадат проблем. Ако букмейкърът установи нарушение, може да отнеме бонуса, както и печалбите, заработени чрез него.

 

Онлайн букмейкъри според броя на предлаганите спортове

38 спортни дисциплини

WinBet

31 спортни дисциплини

Bwin

37 спортни дисциплини

Sesame

40 спортни дисциплини

Bet365

11 спортни дисциплини

Palms Bet

35 спортни дисциплини

Betano

 

Какви спортове предлагат българските сайтове за залози

Спортовете, които се излъчват в национален ефир, предизвикват най-голям интерес при залозите. Естествено, лидер е “Цар Футбол”, следван от тенис на корт, волейбол, бокс, баскетбол, хокей на лед.

Ако се вгледате в секцията “Топ Лиги”, намираща място в повечето онлайн букмейкъри, ще забележите, че най-много залози генерират първенствата:

  • Премиър лийг;
  • Първа Бундеслига;
  • Ла Лига;
  • Серия “А”;
  • Шампионска лига;
  • Лига Европа;
  • Първа лига на България;
  • Купа на България;
  • Лига 1 на Франция;
  • NBA;
  • ATP и WTA тур;
  • NHL;
  • Евролига по баскетбол.

Електронните спортове увеличават зрителската си аудитория и намират приложение в българските онлайн букмейкъри. Това са дуели между професионални геймъри на популярни видеоигри – стратегии, шутъри, спортни симулатори и т.н. Залагащите могат да предвидят не само кой ще спечели, но и колко карти ще бъдат изиграни, точен резултат, успех с хендикап.

Нараства търсенето на виртуални спортове в букмейкърите поради две причини: бърз развой и провеждане на мачове 24/7. В тази категория попадат софтуерни прототипи на дисциплини като футбол, бейзбол, хокей на лед, баскетбол, конни надбягвания, НАСКАР и други.

Виртуалните срещи продължават около 3 минути, след което има кратък интервал за приемане на залози за следващия кръг. Възможно е виртуалките да се комбинират помежду си и да участват във фишове с пазари от реални спортове.

За да разнообразят тиражите си, популярните онлайн букмейкъри предлагат екзотични онлайн залози на политика, музика, кино, шоубизнес, личност на годината. Например, ако сте убедени, че песента на България за Евровизия е добра, може да направите залог за победа или попадане в челната тройка.

Онлайн букмейкъри - коефициенти, залози и пазари

Стана ясно кои са най-известните спортни залози, но какви опции за игра са публикувани в тиражите на българските онлайн букмейкъри?

Не е изненада, че крайният изход (1x2) се търси масово от феновете на футбола. Той цели отгатване на победителя в редовното време. Но в наши дни сайтовете за залагане предлагат алтернативни маркети, обособени в категории: Основни; Полувреме; Голове; Корнери; Картони; Специални; Бързи пазари.

Благодарение на иновативен инструмент, наречен Bet Builder, потребителите могат да комбинират по няколко селекции от мач в обща колонка. Например, ако домакинът ще спечели, ще паднат над 2.5 гола и ще бъдат изпълнени над 9.5 ъглови удара, потребителят може да добави трите опции в акумулатор и да спечели, ако се окажат успешни.

Почитателите на тениса предвиждат развоя на геймовете и сетовете, какъв ще е точният резултат, с каква разлика ще настъпи победата и т.н. Към мачовете по баскетбол има индивидуални маркети, изискващи прогноза за представянето на състезател. Например потребителят може да заложи на брой точки, асистенции, спечелени борби и дали играчът ще направи трипъл-дабъл.

Коефициентите в българските онлайн букмейкъри са десетични, но има сайтове, които допускат преобразуване в дробен, американски, малайски или хонконгски вид.

Обикновено операторите удържат комисионна, наричаща се “марж”, в порядъка на 4% до 10%. Напоследък обаче се появяват оферти с подобрени коефициенти, дори има селекции с 0% марж. Това оказва положителен ефект върху ставките и благоприятства залагането.

 

Онлайн букмейкъри

Минимален депозит

Минимален залог

WinBet

10лв

0.20лв.

Bwin

10лв.

1лв.

Sesame

10лв.

1лв.

Bet365

10лв.

0.25лв.

Palms Bet

10лв.

0.50лв.

Betano

10лв.

0.20лв.

 

Залози на живо при онлайн букмейкъри

Коя е основната разлика между пре-мач и лайв залозите в букмейкърите? При първите, потребителите имат достатъчно време за осмисляне на прогнозата, докато при вторите трябва да действат навременно. Спрямо резултата и статистиката на двубоя се наблюдават промени в ставките и линиите на маркетите.

В повечето сайтове има отделен сегмент, именуван “На Живо”, който съдържа активни събития. Те се поделят в секции спрямо началния час и първенството.

За по-голямо улеснение са добавени помощни инструменти като:

  • Програма – показва кои мачове ще бъдат налични за Live залози;
  • Multibet – следене и залагане на няколко срещи едновременно;
  • Промяна на коефициентите – автоматично одобряване на нови и по-високи ставки;
  • Тракер – показва къде се развива действието и кой владее топката;
  • Статистика – дава информация за основните показатели на двата отбора/ играча.

Не липсват онлайн букмейкъри с Livestream. Те излъчват мачове от NBA, ATP, Бундеслига на Германия, Ла Лига, без да таксуват посетителите си. Но активирането на стрийма е обвързано с регистрация и наличие на минимален баланс.

И при лайв залозите има голям интерес към футбола, тениса и баскетбола. Към тях можем да причислим една по-нетрадиционна дисциплина за родните ширини – тениса на маса, която предлага много събития и динамичен развой.

Сред популярните маркети за залози на живо са: следващ гол; резултат в текуща част; победител в следващо разиграване; азиатски хендикап; да отбележи гол в остатъка от двубоя.

Мобилни залози – приложения и уебсайтове

Еволюцията на букмейкърите започна през 90-те години, когато се разработиха първите сайтове за залози онлайн. Но през последното десетилетие все повече компании инвестират в мобилни услуги, с цел да осигурят по-удобна и безопасна среда за игра от разстояние.

Създават се олекотени версии на уебсайтовете, които се адаптират към таблети и смартфони, независимо от операционните им системи. Потребителите не са задължени да теглят и инсталират файлове, защото могат да влязат в платформата през вграден уеб браузър.

Още по-практични и надеждни са мобилните приложения, които са пригодени за по-нови версии на iOS и Android OS. Залагащите, които използват iPhone или iPad, ще открият търсената апликация в AppStore, но засега Google забранява споделянето на хазартни програми в Play Store. Това налага теглене на apk файла от сайта на оператора, но след редактиране на настройките за сигурност.

Сред най-полезните функции на мобилните залози са: двуфакторната защита; известията; мобилните бонуси; отдалеченото участие.

Депозиране и теглене в оналйн букмейкъри

За да се материализират знанията в областта на спорта и да се завоюват реални печалби от онлайн залози, необходимо е осъществяване на депозит в избрания онлайн букмейкър.

Процесът се изразява в избиране на платежен метод, посочване на стойност на превода и предоставяне на данни за нареждане на транзакцията.

В повечето онлайн букмейкъри се приемат депозити от 10 до 100,000 лева. Минималната и максималната сума зависят от разплащателния способ. Рядко се налагат такси, особено, ако не се трансферират средства по банков път.

Проучване на нашия екип показва, че това са най-използваните методи за внасяне и теглене в букмейкърите в България:

  • Дебитни и кредитни карти;
  • Дигитални портмонета;
  • Криптовалути;
  • Наземни системи;
  • Банков превод.

Например, ако залагащия решит да депозира чрез банкова карта, трябва да въведе имена на притежател, номер, код за сигурност, дата на изтичане. Желателно е да се зарежда игралната сметка с карта. След като веднъж е попълнена нужната информация, последващите депозити ще изискват единствено CVV и сума.

Забелязва се повишен интерес към услугите на Cashterminal и EasyPay. Причина за това е експресното трансфериране на кеш към онлайн букмейкъри. Клиентът посещава локация с терминал, избира логото на бранда от началния екран, въвежда потребителско име и поставя банкноти в устройството. В рамките на секунди заявката се обработва и парите постъпват в баланса за залози.

При теглене на печалби разчитате на идентични методи, но лимитите са по-високи и има по-голямо забавяне. Преводите към банкови и картови сметки отнемат до 5 дни, докато тези към електронни портфейли – 24 часа.

Засега 90% от легалните компании се въздържат от приемането на депозити/ тегления чрез криптовалути, но в бъдеще това ще се промени.

Какво клиентско обслужване предлагат българските букмейкъри

Участието в узаконен бранд ви гарантира денонощно обслужване на български език. Клиентите получават решения на проблемите в кратки срокове и има възможност да потърсят повече информация относно бонуси и уредени залози.

Вариантите за комуникация с екип “Грижа за клиенти” са няколко:

  • Чат в реално време;
  • Форма за запитвания;
  • Имейл адрес;
  • Телефон;
  • Viber;
  • WhatsApp;
  • Социални мрежи.

Препоръчително е  да се задават въпроси в лайв чата на съответния букмейкър, защото се получават навременни отговори в писмен вид.

При избор на телефонен разговор, ще бъде наложена такса спрямо условията на договора с мобилния оператор. Букмейкърите не използват импулсни телефони.

FAQ

Лицензирани ли са изброените онлайн букмейкъри в тази статия?

Да, онлайн букмейкърите, които са разгледани в тази публикация, притежават разрешения за опериране от НАП.

Кои са популярните онлайн букмейкъри?

Всеки залагащ има свои предпочитания, затова е трудно да се даде еднозначен отговор. Всички онлайн букмейкър разгледани в тази статия се нареждат сред търсените от българските играчи - Sesame, bet365, Winbet, Palmsbet, Betano и bwin.

Кой букмейкър предлага подобрени коефициенти?

Всеки онлайн букмейкър се стреми да заинтригува своите клиенти с разнообразни оферти. Предлагането на подобрени коефициенти се среща все по-често в сайтовете на Sesame, bet365, Winbet, Palmsbet, Betano и bwin.

*Забавлението с хазарт води до пристрастяване. Потърсете помощ при съмнения за зависимост.