Лекоатлетката от Кюстендил Никол Стамболийска спечели убедително анкетата на „Еврофутбол“ за „Спортен талант на публиката“. Тя събра рекордните 910 гласа в допитването, проведено на сайта www.erofootball.bg. Така 18-годишната състезателка стана 33-тата спортистка, която българския букмейкър ще финансира през годината по програмата си „Спортни таланти“.

Надеждната атлетка ще бъде подпомогната с 4 000 лева. Ще ги използва за три лагера, екипировка, физикално възстановяване и хранителни добавки. Разговаряме с нея дни, след като бяха обявени резултатите от допитването:

Здравей, Никол! Честита награда - "Спортен талант на публиката" на "Еврофутбол"! Как се чувстваш, след като спечели анкетата?

Здравейте! Благодаря много! Чувствам се страхотно като "Спортен талант на публиката" на "Еврофутбол". Невероятно е усещането да разбереш, че толкова много хора са повярвали точно в теб, имайки предвид, че за тази награда се състезаваха 87 талантливи спортисти.

Очакван ли беше този успех? Как успя да събереш такава подкрепа - 910 човека гласуваха за теб?

Надявах се и силно исках да се случи. Много хора повярваха в мен и ме подкрепиха - семейството ми, приятелят ми, всички добри приятели, които имам около себе си и разбира се моят треньор Цветелина Кирилова. Изключително съм благодарна на всеки един човек, който ми даде възможност чрез подкрепата на „Еврофутбол” да постигна целите си.

С какво това, че спечели анкетата и ще получиш финансиране от "Еврофутбол" ще промени годината ти?

С помощта на отпуснатите средства ще имам възможността да подобря цялостната си подготовка през годината. А именно посещението на тренировъчни лагери, което е основен фактор и жизнено важен елемент в подготовката и подобряването на личните резултати през състезателната година. Тренировъчната програма, по която се подготвям, е на професионално ниво, но поради липсата на средства не може да се осигури необходимото физикално и медикаментозно възстановяване - най-важната част за един спортист.

Какви са плановете ти - в личен и професионален план?

Първата, поставена цел пред мен и моя треньор, е подобряване на личния ми резултат на 100 метра гладко бягане, който е 12,75 сек. от миналата състезателна година на около 12,00 сек. Следващата цел е титла от Националния шампионат на България на 100 метра гладко бягане за старша възраст и попадане в българския национален отбор за Балкански игри за старша възраст.

Преди време спомена, че си лягаш и ставаш с мисълта за леката атлетика - имаш ли и други страсти и какви са те?

Изцяло съм отдадена на леката атлетика и всяко друго мое занимание внимателно съобразявам с тренировките и възтановяването ми, още повече след този стимул, който ми даде „Еврофутбол”, съм изключително амбицирана да направя една много силна съзтезателна година.

Какво да ти пожелаем?

След подкрепата, осигурена от „Еврофутбол” и от толкова много хора, единствено може да ми пожелаете да бъда здрава, защото имам всичко необходимо, за да успея.

Бъди все така амбицирана, разбира се много здрава и успешна!

Благодаря!