България е по-хубаво място, отколкото повечето хора си мислят. Това каза в ефира на Дарик един от най-добрите покер играчи в България - Неделчо Караколев. Обиколил екзотични дестинации като Барселона, Бахамите и Лас Вегас, покер играчът планира да прекара живота си в Пловдив.

Много хора възприемат покера като изцяло хазартна игра, но тя учи на много неща от живота - търпение, логическо мислене и издръжливост. За да станеш добър обаче, е нужен опит, изчитане на много книги и време. Аз самият отделям по 10-12 часа ежедневно в практика, коментира още Неделчо Караколев.

По думите му късметът определено има роля в една ръка или в един турнир. В крайна сметка уменията си натежават. Все пак късметът се усмихва и на него на голям покер турнир в Лас Вегас. Там той играе с далеч по-слаби състезатели, но въпреки това губи много чипове. Тогава неизвестен мъж обяснява загубите му с якето, с което е облечен. Неделчо Караколев решава да смени дрехата и в рамките на по-малко от 30 минути действително удвоява чиповете си на масата.

Късметът е вяра, трябва просто да вярваш в себе си, категоричен е Караколев.

Цялото интервю с Неделчо Караколев, можете да чуете на radio.dariknews.bg