Спортният талант на „Еврофутбол“ – Теодор Георгиев, спечели златен медал на завършилия турнир по таекуондо клас „В“ в Белград, Сърбия. 22-годшният дупничанин спечели безапелационно първото място в кат. до 74 кг след четири победи над представители на домакините.

„Най-трудна беше първата среща с Порешевич, който е национал на Сърбия“, заяви Георгиев веднага, след като се завърна в България. Въпреки това, Спортният талант на „Еврофутбол“ го надигра с 8-4 точки.

Следващите две срещи Теодор спечели с техническа победа (разлика от 12 точки) и това му бе достатъчно да се класира за финала. Там българинът отново се изправи срещу представител на домакините - Боян Стефановски, който успя да надиграе с 4-1.

Успехът на Теодор Георгиев е още по-значим, след като бе обявен за най-успелият състезател в целия турнир. Това право Теди заслужи, след като съотношението му между победи и спечелени точки е най-голямо измежду всички мъже на състезанието.

Тази година Теодор Георгиев бе обявен за втори пореден път за Спортен талант на „Еврофутбол“, след като спечели финансиране на стойност 2 392 лева по едноименната програма на букмейкърската къща.