Над 3700 са участниците в анкетата за „Спортен талант на публиката“ на „Еврофутбол“, която стартира на 07.03.2014 г. и ще продължи до 23.03.2014 г. Това означава, че само за петте дни от началото на допитването са постъпвали по 31 гласа на всеки час. Огромният интерес е предизвикан и от оспорваната конкуренция между първите двама – танцовата двойка в спортните танци Петер Спасов – Екатерина Маркелова от Пловдив и миналогодишния победител и избор на участниците в сайта – кулутуриста Веско Мънков от Велико Търново. Пловдивчани водят с 391 гласа, а Мънков е с 323. Кандидатът, получил най-много гласове, ще получи финансиране за своя проект от „Еврофутбол“.

В оставащите 12 дни до края на анкетата поне още петтима имат шансове „да дръпнат“ до челната позиция – Любомир Миланов с канадска борба е с 285 точки, следван от Никол Стамболийска – лека атлетика, с точка по-малко, Галина Николова – отново лека атлетика, с 265 гласа и Георги Георгиев – фехтовка, с четирима гласували по-малко. Антония Щерева от Карнобат, лека атлетика, засега заема седмото място с 246 точки.

Леката атлетика и нейните различни дисциплини отново защитават прозвището си „Царица на спортовете“, като излъчват общо 25-ма от спортистите в допитването с 1489 гласа. Един от най-атрактивните и нови спортове е кик бокс/муай тай, чийто представител Асен Асенов пък вече е събрал подкрепата на 112 души. Освен изброените, в анкетата участват още 29 вида спортове, сред които: маунтинбайк, фехтовка, колоездене, джудо и самбо, шорттрек и други.