Лекоатлетката от Кюстендил Никол Стамболийска спечели убедително анкетата на „Еврофутбол“ за „Спортен талант на публиката“. Тя събра рекордните 910 гласа в допитването, проведено на сайта www.erofootball.bg. Така 18-годишната състезателка става 33-тата спортистка, която българския букмейкър ще финансира през годината по програмата си „Спортни таланти“.

Сумата, с която надеждната атлетка ще бъде подпомогната, е 4 000 лева. Те ще бъдат изразходвани за три лагера, екипировка, физикално възстановяване и хранителни добавки. Целите, които младата атлетка си е поставила за настоящия състезателен сезон, са подобряване на личния й рекорд на 100 м, слизане под 12 сек. и покриване на нормативи за участие в по-големи международни съзтезания и турнири и най-вече представяне на България на Европейско първенство за юноши и девойки до 23 години, както и на Европейско първенство за мъже и жени.

„Благодаря на всички, които повярваха в мен и ми гласуваха това доверие!“, каза развълнувана младата състезателка, като научи новината и допълни: „Ставам и си лягам с мисълта за леката атлетика. Това ще е огромна помощ за мен, ще е страхотен стимул да направя много успешна година, сигурна съм. Благодаря!“

Преди месец Никол Стамболийска, която е състезател на полуфиналистката от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и действаща рекордьорка на България на 1000 м, многократна шампионка на Балкански игри на 400 м, на 400 м с пр. и 800 м Цветелина Кирилова, спечели сребърния медал на Националния шампионат за юноши и девойки старша възраст (14-15.02.2014 г.) в Добрич на 60 м. Младата състезателка пробяга дистанцията за 7,93 сек, изпреварвайки само с 2 стотни друга представителка на програма „Спортни таланти“ – Викториа Тенчева от Пловдив.

Танцовата двойка Петер Спасов и Екатерина Маркелова от Пловдив така и не успяха да се задържат на първото място и останаха втори с 755 гласа. Трети се класира състезателят по фехтовка Георги Георгиев (София) с 661 гласа. Челната петица се допълва от благоевградчанина Любомир Миланов (канадска борба), който получи одобрението на 650 човека. Пети остана миналогодишният победител в анкетата „Спортен талант на публиката“ Веско Мънков от Велико Търново (културизъм) с 609 гласа.

Общо 7 747 гласа бяха подадени в допитването за определяне на любимеца на потребителите на сайта www.erofootball.bg, което се проведе в периода 07-23.03.2014 г. В него участваха 87 спортисти от 33 дисциплини.

Очаквайте допълнителна информация кога и къде ще бъде връчен чека със спечелената сума на победителя Никол Стамболийска.