„Спортен талант на публиката“ ще изберат участниците в сайта на „Еврофутбол“ – гласуването стартира на 07.03.2014 г. и ще продължи до 23.03.2014 г. 87 спортисти ще се състезават помежду си със своите проекти – техните визитки ще бъдат качени на уеб страницата на букмейкърската къща www.eurofootball.bg (раздел „Печелиш и помагаш“– вход Благотворителност, Спортни таланти, Гласуване за талант на публиката). Атлетът, който събере най-много гласове, ще получи финансиране от „Еврофутбол“ в размер на до 5 000 лева. Той ще бъде и 33-ият Спортен талант на родния букмейкър за 2014 г., след като миналата седмица бяха обявени имената на първите 32-ма.

По традиция, публиката ще може да посочи още един атлет, който ще заслужи финансиране от букмейкърската къща. Според правилата на анкетата „Спортен талант на публиката“ от една електронна поща може да се гласува само веднъж. За да бъде валидно гласуването, участникът трябва да проследи потвърждаващия линк на посочения от него e-mail. Лицата, които опитат да манипулират резултатите ще бъдат дисквалифицирани. Важно е да се отбележи, че броят посещения във всяка отделна кандидатура, както и „харесването“ й във Фейсбук не са критерий за подадения до момента вот.

Резултатът от анкетата на публиката ще бъде обявен след нейния край – на 23.03.2014 г.

Рекордните 134 проекти бяха приети по програма „Спортни таланти" през срока за кандидатстване, като 15 от тях бяха дисквалифицирани поради неспазване правилата на участие. Атлетите и тази година бяха разделени в две възрастови групи: 16 – 20 години и 21- 25 години - 92-ма са кандидатствалите в първата, а 42-ма във втората категория. В конкурса има представители от 31 вида спорт, като общата стойност на кандидатурите надхвърли половин милион лева. За да подпомогне максимален брой младежи, „Еврофутбол“ увеличи на два пъти предварително предвидения си бюджет по инициативата, до сумата от 86 000 лева и така бяха излъчени 32-мата Спортни таланти.