Ожесточена битка се води в анкетата на „Еврофутбол“ за приза „Спортен талант на публиката“. Освен статута на любимец на аудиторията победителят ще си осигури и финансиране от българския букмейкър за 2014 година.

Броени дни до края на гласуването на сайта – www.eurofootball.bg, начело на класацията излезе миналогодишният победител от Велико Търново Веско Мънков (културизъм) с 579 гласа. Втори засега са Петер Спасов и Екатерина Маркелова от Пловдив (спортни танци) с 567 гласували, които за момента* сдадоха първото си място от миналата седмица. Спорът за третото място също е напрегнат – с 560 гласа тази позиция във временното класиране е за Георги Георгиев (фехтовка) от София. Четвърти е Любомир Миланов (канадска борба) от Благоевград с 522-ма гласували, а пета се нарежда атлетката Никол Стамболийска от Кюстендил с 486 гласа.

Анкетата продължава до края на деня в неделя, 23.03.2014 г. В нея участват 87 спортисти от 33 дисциплини. Най-много са лекоатлетите – 25-има, следват състезателите по шорттрек и свободна борба – по 6-има, а по петима представители излъчват спортовете таекуондо и карате. До момента гласувалите в допитването са общо 6 412.