Спортният талант на „Еврофутбол“ – Лидия Иванова, спечели четири медала на завършилото вчера Държавно лично отборно първенство по плуване в малък басейн за мъже и жени. 23-годшната студентка завоюва сребро в дисциплината 400 метра свободен стил в първия ден на шампионата на 06.03.2014 г. Малко по-късно тя взе и първия си от общо трите бронзови медала. Това стана на 50 метра бътерфлай. Отново в четвъртък тя изведе женската щафета на столичния клуб „София 21“ до бронзовото отличие на 50 метра свободен стил.

В събота Лидия завоюва третото място и на 100 метра бътерфлай. Така тя прибави към колекцията си от над 180 медала още едно сребърно и три бронзови отличия. Това позволи на тима на „София 21“ да заеме престижното пето място в отборното класиране при жените и седмата позиция в комплексното подреждане.

Лидия Иванова с четири медала от държавното първенство по плуване

източник: Еврофутбол

Лидия Иванова е избрана за втора поредна година за Спортен талант на „Еврофутбол“. Компанията ще финансира четири нейни старта в Европейската купа по плувен маратон, която е нейната основна дисциплина.

Близо 2500 души дадоха своя вот в първите три дни на гласуването за „Спортен талант на публиката“, чрез който „Еврофутбол“ ще финансира още един атлет по едноименната си програма. Той ще бъде обявен за 33-тия Спортен талант на букмейкърската къща, която ще го подкрепи със сума до 5 000 лева за екипировка, лагери, участия в състезания и възстановяване.