Домакинът Русия започна по мечтан начин Мондиал 2018 – победа с 5:0 срещу Саудитска Арабия, а довечера от 21 часа ще излезе срещу Египет във втория си мач от шампионата.

На другия полюс бе следващият съперник на "сборная" – Египет.

„Фараоните” стартираха с поражение с 0:1 от Уругвай. Но сега настроението в отбора е приповдигнато – причина за това е очакваното завръщане на терена на супер звездата на тима Мохамед Салах.

Старши треньорът на Русия Станислав Черчесов не изключва вариант, при който Египет да бъде и без него.

„Разбирам, че се фокусирате върху представянето на един играч, но ще ви напомня, че в първия двубой Египет беше без Салах, а и не само. Те имат доста двубои без него. Имат и други футболисти, които са добре подготвени. Но ние сме готови за всеки един вариант – независимо дали съперника ще бъде с или без Салах. Няма да играем срещу един единствен играч, а срещу цял отбор – така че ни е необходима концентрация”, коментира Черчесов.

Русия ще трябва да се справя без Алан Дзагоев, който е с травма в бедрения мускул и ще пропусне двубоите поне до края на груповата фаза. Оптимизмът в лагера на домакините би трябвало да идва от факта, че появилият се като резерва Денис Черишев реализира две попадения срещу Суадитска Арабия.

Русия направи първата стъпка и домакините отлично осъзнават, че победата срещу Египет ще бъде с цената на място в елиминационната фаза.

„Не мислим колко далече може да стигнем. Единствената цел пред нас е мача срещу Египет. Има някой фаворити в турнира, но ние играем у дома. Видяхте феновете каква прекрасна атмосфера създадоха в първия двубой. Но не трябва да мислим за това, а за следващото препятствие – което е утре”, добави Станислав Черчесов.

За Египет тази среща също е от огромно значение. „Фараоните” нямат право на нова загуба, която на практика би означавала билет обратно към родината още след груповата фаза.