Германия трябва да атакува още от първата минута в мача срещу Северна Ирландия wъс вторник в Париж или рискува да даде увереност на съперника, че може да поднесе изненада в срещата между двата отбора от последния кръг от група С на UEFA EURO 2016. Това заяви германският защитник Матс Хумелс.

Бундестимът се нуждае от победа, за да си гарантира първото място в класирането, докато Северна Ирландия може да продължи на осминафиналите и при загуба.

Германия и Полша имат по 4 точки в подреждането след втория кръг, Северна Ирландия е с 3 точки, а Украйна е на последното място без спечелена точка.

"Знаем, че има вероятност да им дадем увереност, че могат да ни победят, така че ще се опитаме да бъдем по-добри на терена още от първата минута, за да не си повярват", коментира Хумелс.

Северна Ирландия победи Украйна с 2:0 и записа първи успех на голям футболен форум за последните 34 години, а на старта на Евро 2016 загуби с 0:1 от Полша.

За последен път Северна Ирландия има победа над Германия през 1983 година.

"Не е голяма изненада, че не знаем много за Северна Ирландия. Но британските отбори имат много подобен стил на игра. Ние имахме мачове срещу Шотландия и Ирландия в квалификациите и видяхме колко силни са тези отбори физически, умствено и играят със страст", добави Хумелс.

Той каза още, че е от ключово значение за отбора да научи повече за съперника си в тези 24 часа преди мача, защото да се играе срещу неизвестен отбор понякога може да се окаже сложно.