Защо при тази остра липса на креативност, Дани Начев не е в първия отбор?
А с Дани Начев има ли подписан договор? Ако има - добре! А ако няма - ЗАЩО?!?!?
А кога Начев ще заиграе за първия отбор?!? Ще изпуснем и това момче, а то е голям талант!!!
Може ли някой от Ръководството да даде смислено обяснение защо Дани Начев не е първия отбор? Очевидно е, че изпитваме огромна нужда от плеймейкър, а Дани е точно такъв!!! С халфове като Юруков, Славчев и Райнов не можем да да постигнем каквото и да било освен равенства, загуби и малко на брой, но измъчени победи.
Хубчев е чудесен треньор за „Сафрид“ Ахтопол, Ботев Ихтиман и тем подобни! Но за Левски не е годен! Накадърник!!! Оствка незабавно!!! Докато не дойде високо грамотен и опитен и треньор, който да бъде оставен да си подбере екипа и да направи селекция спрямо финансовите възможности на клуба – няма да имаме успех! За съжаление, Делио Роси беше предаден от част от „българчетата – футболистчета“, Люпко беше бламиран от „Пелето“, който след това открадна ст. „Раковски“… Това са треньори за Левски, а не такива като селяндура от Гложене!
Г-н Хубчев, защо другите неща куцат? Не сте ли Вие човекът, отговорен за физическото състоянието на отбора? Не сте ли Вие човекът, отговорен за тактическата подготовка на отбора? Не сте ли Вие човекът, одобрил тази селекция? И идва логичният въпрос: Кой сте Вие, г-н Хубчев? Като футболист бяхте чудесен стопер, но като треньор сте крайно неподготвен и категорично неподходящ за Ст. Треньор на Левски! Поклон пред Вашия патриотизъм (отказ да получавате заплата), но на Левски освен патриотизъм му е нужен и професионализъм. А той при Вас е доста малки количества... Ней-доброто, което можете да направите за Левски е Вие и щабът, когото доведохте, да си тръгнете ВЕДНАГА!!! В Левски има достатъчно треньори, които биха могли да поемат функциите на Ст. Треньор, и то не по-малко успешно от Вас.
За всеки, който разбира от футбол, е ясно, че Костов никога повече няма да може да повтори постижението си от миналия шампионат. Ръководството закъсня с продажбата му. Дано сега успеят!
Най-добрата опция е да бъде продаден за 100 лв и да се отървем от поредния некадърник! Веднага!
Този младеж сигурно има талант, но не и за професионален футболист. Да го връщат незабавно в комплект с другия подобен...
Вън на мутрите от футбола!!! Вън на такива отявлени простаци като Венци Стефанов и & ! Ако това не се случи, то снощното падение ще е само началото...
Това, което Вие сте видял г-н Хубчев, е доста по-различно от това, което ние, привържениците на Левски, видяхме! Ние видяхме тежки треньорски грешки! Вие направихте така, че шиканирахте (дано да сте запознат с етимологията на тази дума) отбора, който (временно) водите: Вие сбъркахте:
1. Титулярния състав (защо Каргас не игра???, Защо любимецът Ви Райнов отново беше титуляр?)
2. Стратегията за мача!
2. Тактиката за мача: Защо не избрахте тази тактика, която беше печеливша срещу словаците???)
3. Съответно избрахте грешна постройка на отбора: 4-4-3 вместо 4-4-2 с карето Тиам, Рейш, Нашименто и Мазурек? Каква халфова линия, нали?

Както казват италианците: "Вие не си прочетохте мача предварително!"

Всичко това показва и доказва, че Вие, г-н Хубчев, и целият Ви щаб, сте неграмотен треньор и не сте подходящ за треньор на Левски! Защото грамотният специалист знае как да се възползва от отличните обстоятелства, които Съдбата му предоставя за да спечели възлов за титлата мач!

Съжалявам, това е истината...
По мое скромно мнение, футболисти, които не искат да играят в Левски, не трябва да бъдат привличани. Те чувстват - явно е - че мястото им не е този отбор и не биха били щастливи.
Съвсем ясно се видя, че отборът няма достатъчно класа! С футболисти като Райнов, Юруков, Стаси и т.н. не се печелят дербита и трофеим не се прави пробив в Европа. Видно е, че скаутското звено не работи добре (ако въобще работи), че треньорският щаб е недостатъчно квалифициран за отбор като Левски. С излизането на Нашименто и Тиам отборът просто рухна и цялото напрежение се стовари върху защитата. Необяснимо е защо Левски изгони прекрасен централен защитник като Яблонски, как не можа да привлече негов класен заместник, как не можа да привлече флангови защитници и халфове?!? Казано с две думи - отборът е зле окомплектован. Защо така се получи, кой носи отговорността за това положение, защо не се взимат спешни мерки? Това са въпроси, на които Ръководството дължи отговори на синята общност. Веднага!!!
Ако и днес Левски не победи, то Гложенецът да си стяга багажа и да се маха час по-скоро! Заедно със т.н. Спортен директор и цялата весела дружинка, наречена Скаутско звено, която доведе Райнов и компания! Боклуци!
Напълно несъстоятелното ръководство на отбора и неговият старши треньор не знаят какво да направят: кой го докара Мохамед на Герена, г-н Хубчев?!? Да не би ние да сме го довели?!? Как изведнъж разбра, Петьо от Гложене, че Насиру няма качества и познания за да бъде футболист на Левски?!? Това, което ние подозирахме още при назначаването ти, сега се потвърди: ти си поредният неподходящ треньор за Левски! За Берое може и да Бог, но за нас си недоразумение!!! Когато и да си тръгнеш – ще е късно!
Защо чак сега, бе идиоти?!? С това трябваше да започнете, малоумници нещастни! Кой ви кара да изгоните прекрасен бранител като Яблонски?!? Кой?!? Дилетанти!!!
Как какво да направиш, бе, селяндур Гложенски?!? Да се махнеш веднага!!! Този тъп и невъзпитан дилетант от Гложене (Петър Хубчев) трябва да бъде изхвърлен незабавно! Не е възможно да се играе по свирката на публиката "Сините в атака"! Това е емблематичен пример за дилетантщина! Как е възможно да се играе колективен спорт без централни защитници?!? Д. Иванов не е виновен, че не може да играе; той е полу-инвалид след всички тези контузии и операции... Н. Реиш не е централен защитник, той е дефанзивен халф... Какви са тези футболисти като Райнов, Юруков, Здр. Димитров и т.н.?!? Никакви... Сбъркан състав, сбъркана тактика, всичко е сбъркано...
Некомпетентно ръководство, никакъв спортен директор, некадърно скаутско звено, неграмотен тактически треньор, слаба селекция. В резултат на всички тези фактори - ужасяваща игра... Балонът беше напът да се спука за пореден път. Този път ни се размина, но в следващите мачове ще е страшно...
В снощния злощастен мач се видяха съвсем ясно няколко неща:

1. Несъстоятелността на поредното оперативно ръководство на клуба;
1.1. Освободиха 15 човека без в касата на отбора да постъпят каквито и да е средства;
1.2. Търсят се играчи на позициите, на които имахме утвърдени титуляри (Яблонски, Кабрал, Жорди Гомез, В. Панайотов и т.н.)
1.3. Продадоха се отлични футболисти (Обертан, Мариани) на смешни за футблония пазар цени и в най-неподходящия момент;
1.4. Закъсняла и неправилна селекция: за всеки нормален човек е ясно, че в колективните спортове най-важното звено е защитата: Левски на практика игра снощи без централни защитници и без десен бег. Спешно трябва да се закупят 2-ма истински централни защитници и 2-ма бега (защо беше освободен Яблонски?!?)
1.5. Скаутското звено и Спортният директор доказаха своята некомпетентност с трансферите които (не)направиха.

2. Пълната тактическа неграмотност на треньорския щаб: Хубчев прави същите грешки, които правеха Жадното и Топчо. Сбъркан стартов състав, никаква идея за отборна игра в защита, никаква идея как да се ангажира централния нападател в играта, как отборът да играе с него, късни и/или неправилни смени и т.н.

3. Младите футболисти: пълен провал! Момчетата не са виновни, че толкова си могат и физическите им данни не са професионален футбол (нисички, слабички, бавнички).

4. Чуждестранните футболисти: с изключение на Паулиньо, Миятович и Каргас (с известни компромиси) са напълно неподготвени физически и тактически.

Е, как можем да очакваме нещо повече от провал?!? Казано с две думи: "Балонът се спука!"
Стой си в Ботев, майна! Там ти си Принца на Пловдив. В Левски е доста по-различно...
Не го искаме! Миятович е много по-класен вратар от Ники!
Паулиньо не може да достигне нивото си от първия сезон не защото не е във форма, а защото няма с кого да играе! Само си припомнете кои футболисти играеха в Левски: Обертан, Жорди, Яблонски, Васко Панайотов и т.н. Когато Делио беше начело на отбора, имаше прекрасна тактическа постройка и дисциплина: имаше отборна игра в защита, имаше отлична работа на халфовете, които даваха по 35-40 метрови пасове в празно пространство и за Паулиньо беше елементарно да отбележи или да подаде голов пас. Сега нито Делио е начело, нито гореспоменатите футболисти са в Левски. Нямам как да се получи играта не само на Паулиньо, а и на отбора като цяло! За съжаление, Левски се оказа месомелачка за качествени футболисти и треньори. нищо добро не ни чака с тази клубна политика. Явно е, че нямаме качествени юноши, а и едва ли ще имаме, след като в БГ няма деца...
Вчерашният контролен мач показа няколко неща:
1. Левски има вече отличен вратар!
2. Видя се съвсем ясно, че "младите надежди" все още не са на необходимото ниво, за да бъдат титуляри в Левски.
3. Костов никога повече няма да направи такъв резултатен сезон и затова най-логичният ход на Ръководството би бил да го продаде колкото се може по-бързо.
4. Смешно е да се мисли, че с двама ниски и грацилни централни защитници може да се разчита на какъвто и да било успех; Нуно Реиш не е централен защитник - той е дефанзивен халф и би било огромна грешка да го налагат на позицията централен защитник.
5. Крайните защитници са много, много далеч от стандартите;
6. Мартин Райнов е вреден за Левски играч;

Съвсем очевидно е, че се налага мащабна селекция, и то от дефанзивни играчи. В противен случай резултатът ще е винаги същият: максимум 3-то място и бараж за Лига Европа.
Този трансфер показва пълната несъстоятелност на Ръководството на Левски! Взимаме играч от изпаднал от А група на гръцкото първенство.... Това е чудовищно безхаберие... Далеч не толкова отдавна, наши футболисти отиваха в края на кариерата в гръцки отбори, за да припечелят някой и друг долар; сега се случва точно обратното... Време е да си кажем истината: в Левски няма компетентни хора, няма професионалисти. Наемането на такива хора струва пари, повече пари или много пари. А в Левски искат с трици маймуни да ловят. Няма как да стане. С тази селекция пак ще се борим за 3-тото място и ще играем бараж за Лига Европа.
Би било огромна грешка да се привличат играчи от изпаднал в Б група отбор. Как с тези играчи ще се гонят трофеи?!? Това е нелепо! По мое скромно мнение в БГ няма класни български играчи, няма и как да има. Това ясно се видя снощи на мача с Косово. Трябва да се привлекат поне 5-6 класни чужденци около които да се изгради отбор. Но на ръководителите не има се дават пари... А както знаем - с трици маймуни не се ловят.
Напълно прав е Г. Тодоров! Футболът е колективна игра и без организирана игра в защита не е възможно да се спечели абсолютно нищо! В Левски имаше 2-ма отлични специалисти, които разбират тази игра: Люпко Петрович и Делио Роси! И двамата бяха принудени да напуснат (изгонени). И Великият Разбирач В. Грънчаров да говори в национален ефир, как Левски не играе атрактивен и атакуващ футбол!!! С аматьори като Славиша и Гошо Дерменджиев на скамейката и един пишман коментатор и футболен капацитет като В. Грънчаров по радиото няма как да се случат нещата. Не вярвам, че П. Хубчев е най-подходящият избор, но нека му дадем кредит на доверие.
Само Левски! Вековен и Вечен!
По мое скромно мнение, Нашименто трябва да се върне в Левски! Той е разиграващ халф, точно такъв халф, какъвто липсва на отбора. Върнете и Илия Димитров и Кабов! Илийката превъзхожда Божинов в пъти, а Наско може да се утвърди! Относно Ивайло Найденов - той може да заеме мястото на недоразумението Райнов!
Роси е прекрасен треньор! Това, че в Левски го провалиха и че "журналята" като В. Грънчаров го оплюха, далеч не значи, че Д. Роси е накадърен специалист. Убеден съм, че с новотор ръководство и с Делио Роси начело, отборът щеше да прогресира. Сега гледаме кошмара, наречен Левски с Бате Гошо начело...
За съжаление, тази загуба е съвсем логична с оглед на качествата на футболистите, играещи в Левски. Преди година в средната линия играеха Ж. Гомес и Нашименто, по дясното крило беше Обертан, а трньор беше Д. Роси, който беше понаучил отборът да играе във фаза защита. Тогава и "дървото" Буш вкарваше, просто защото Роси научи играчите на тактика. Съжалявам, че тряба да го напиша, но М. Райнов не е играч за Левски. Той пасва отлично за отбори като Берое, Локо Пд и т.н. Да сравняваш Жорди и Нашименто с Райнов е просто нелепо. Горанов е на същото ниво: освен да прави скандали - нищо друго не може. На Нуно Рейш мястото не е в центъра на защитата - той е дефанзвен халф и ако застане то Тиам, нещата може да започнат да се нареждат. За Цветкович да не говорим - тотално недоразумение... Дано Живко да влезне във форма и да започне да играе редовно. За Паулиньо и Кабрал какво да кажем - нито има кой да им да даде пас на скорост, нито има кой да материализира епизодичните им пробиви, ако все пак направят пробив.
Да, вярно е, че изграждането на един отбор изисква време, но трябва да разполагаш със знаещ и можещ треньор и съответните играчи.
  • 1