Героят за Швейцария в първия мач от Европейското първенство безспорно е Фабиан Шер. С неговия гол "кръстоносците" надделяха с 1:0 над Албания и гледат смело напред към следващата фаза.

Според защитника, още една победа в следващите два мача ще означава продължаване напред за неговия отбор. А следващият съперник е Румъния. Ето и какво сподели Шер след мача:

"Определено е много важно, че спечелихме, а аз се радвам, че това стана с мой гол. Вкарвал съм и преди, но не и на такъв голям форум, затова усещането е страхотно. Ние сме тренирали такива положения и преди и знаехме какво трябва да направим."

"Лошото е, че след този ранен гол не се възползвахме и не вкарахме и втори. Създадохме много положения, но не ги реализирахме. Важното е обаче, че не допуснахме попадения, което е много добре за началото на такъв турнир. Победата е изключително сладка, въпреки че дойде трудно."

"Имахме някои пропуски в отбрана, а те имаха своите ситуации, въпреки че бяха само с десетима на терена. Добре, че беше вратарят Ян Зомер, който ни извади в някои напечени ситуации."

"Сега ни предстои мач с Румъния, които загубиха първия си мач и сега ще са максимално концентрирани и ще искат реванш. Ще искат да вземат нещо срещу нас. Ние обаче, ако победим, ще се класираме напред. Имаме страхотни шансове да го сторим след успеха над Албания", сподели Шер веднага след мача.