Героят за Франция от полуфиналната битка с Германия Антоан Гризман беше скромен в изказването си след мача. Нападателят реализира и двете попадения за тима си за успеха с 2:0, но не се мисли за герой.

"Не мога да кажа, че аз съм героят, напротив. Всички в отбора са герои в този мач. Затова тренираме като луди - за да можем да реализираме в крайна сметка усилията си на терена. Успяхме да се възползваме от усилията си, от труда си тази вечер и да се класираме на финал", сподели Гризман.

По-рано през сезона той игра финал в Шампионската лига с Атлетико Мадрид, но го загуби от Реал Мадрид, а самият той изпусна дузпа в редовното време. Но на Европейското има вече 6 гола и се доближава до вечния реализатор на шампионати на Стария континент - Мишел Платини.

"Беше по-трудно сега, отколкото във финала на Шампионската лига и затова съм толкова доволен. Вкарал съм шест гола сега, но съм много далеч от Мишел Платини. Постепенно трябва да се доближавам до неговото ниво", сподели Гризман и завърши с очакванията си за финала.

"Сега всички се чувстваме като малки деца, много сме щастливи от победата. И на финала ще се вложим максимално, за да зарадваме тази публика", приключи с изказването си Гризман след мача.