Френският национален селекционер Дидие Дешан изрази разочарованието си от факта, че неговите играчи не вкараха гол рано в мача, но също така ги похвали, че са доминирали над Албания. Домакините на европейското първенство спечелиха срещата от група "А" с 2:0 и се класираха на осминафиналите, но техните попадения паднаха в 90-та минута и шестата на добавеното време.

"Албанците играха със сърце и душа. Те се защитаваха отлично и се справяха добре на контраатака. Ние пък можехме да вкараме гол доста по-рано, защото създадохме много положения. Докато нямаше голове, те се чувстваха доста добре и защитата им беше сгъстена. След като вкарахме обаче, макар и късно в мача, леко се поотпуснахме и заиграхме още по-добре", каза френският национален селекционер.

"Решението да оставя Погба на пейката беше тактическо. Той и Гризман не бяха особено доволни от това, че няма да започнат като титуляри, но видяхте колко свежест придадоха на отбора и направиха разликата. Те бяха много ценни за нас както в първия мач, така и в този срещу Албания", добави Дешан след победата.

"Пайе започва да показва постоянство, но не съм изненадан. Винаги го е можел. Той винаги търси двубоя един на един срещу съперника и се справя отлично в подобни ситуации. Очевидно е, че не направихме всичко така, както го бяхме планирали, но при кого не е така?", завърши той.