Звездата на белгийския национален отбор по футбол Ромелу Лукаку вярва, че е назрял мигът за голям триумф. Според футболиста на Манчестър Юнайтед Мондиал 2018 на практика е последният голям шанс на този тим за спечелването на голям международен трофей.

Днес „червените дяволи” разбиха Тунис с 5:2 и си гарантираха участие в елиминационната фаза. При последните си две участия на сериозни футболни форуми – Мондиал 2014 и UEFA EURO 2016 – Белгия не стигна по-далеч от 1/4-финалите.

„Това може би е последният турнир за нашет поколение, защото някои от играчите ще се откажат. Затова ще играем за тях и ще се опитаме да напишем история”, коментира 25-годишният Лукаку.

„При последните ни участия летвата беше вдигната много високо и не постигнахме целите си. Сега просто ще се наслаждаваме. Това е най-важното. Футболът е за забавление, но в същото време играеш, за да победиш. Когато уцелиш точния баланс, има толкова много неща, на които да се радваш.”

Участието на Лукаку в последния мач на Белгия от група G срещу Англия е под въпрос, тъй като нападателят получи удар при успеха над Тунис. Към момента той си дели първото място при реализаторите на Мондиал 2014 с Кристиано Роналдо – и двамата имат по 4 попадения.