Френският национал Килиан Мбапе прикова вниманието с изявите си в осминафиналния мач срещу Аржентина (4:3). Той отбеляза два гола, а също така изработи и дузпата в мача за французите, след която бе отбелязано първото попадение в срещата.

Представяме ви 7 любоитни факта за Килиан Мбапе:

1.   Националният отбор. Нападателят на Пари Сен Жермен е роден в Бонди, но баща му Уилфред е от Камерун, а майка му Файза от Алжир. В крайна сметка той взе решение да играе за националния отбор на Франция. Първо е част от тима до 17 години, след това играе за отбора на Франция до 19 години, а през 2017 година дебютира при Дидие Дешан в първия тим.

2.   CR7. Кристиано Роналдо е големият идол на Килиан Мбапе. Преди няколко години бащата на Килиан призна, че синът му е гледал с часове мачове на португалската звезда в опит да го копира.

3.   Арсен Венгер и провалената му мисия във Франция. През 2016 година Венгер пътува до Франция, за да посети семейството на Мбапе и да ги убеди той да подпише с Арсенал.

4.   Страхотен почитател на тениса. 19-годишният футболист е голям привърженик на тенис, а любимият му турнир очаквано е Ролан Гарос. Големият му фаворит е Жо-Филред Цонга.

5.   Мбапе ще дари хонорарите си от Мондиала за благотворителност. Нападателят на националния отбор по футбол на Франция ще дари за благотворителни каузи всичките пари, които ще спечели от участието си на Мондиал 2018 в Русия.
19-годишният футболист е убеден, че играчите не трябва да получават пари, когато играят за своята страна. За всеки мач от световното първенство в Русия Мбапе ще получи 20 хиляди евро, плюс допълнителни премии за отбелязани голове. В Русия той е изиграл три срещи до момента и е отбелязал един гол.

6.  Училище за звезди. Мбапе специализира в училището в центъра Клерфонтен, което са завършили Никола Анелка, Хатем Бен Арфа, Уилиам Гала, Блез Матюиди и Тиери Анри.

7. Вторият най-скъп футболист в историята. Пари Сен Жермен брои 180 милиона евро за Мбапе през миналото лято. Той отстъпва единствено на своя съотборник във френския шамшион Неймар, за когото бяха платени 222 милиона евро на Барселона.