Националният селекционер на Гърция Фернандо Сантош изрази съжалението си от факта, че неговата селекция е допуснала осминафинала срещу Коста Рика да бъде решен с дузпи. Специалистът сподели, че е трябвало момчетата му да решат всичко в продълженията. 

Припомняме, че в редовното време мачът завърши при 1:1, като гол не падна в двете продължения от по 15 минути, така всичко бе решено с 11-метровите наказателни удари.

"Проспахме 30-те минути на продълженията. Започнахме  допълнителното време сякаш е последната минута, а оставаха още  30. Трябваше да ги натиснем малко, бяхме и с човек повече. Поздравления за вратаря на Коста Рика Кейлор Навас, който  спаси решителната дузпа. Преди това се намеси решително при 3-4  положения. Ако не бяха спасяванията на Навас, резултатът щеше да бъде различен", започна Сантош.

"Горд съм, че в последните четири години работих с отбора на  Гърция. Сега не искам да говоря за бъдещето си в националния  отбор. Вярвах, че можем да стигнем далеч, играчите положиха  много усилия. Не мога да си обясня защо съдията ме изгони на трибуните  преди изпълнението на дузпите. Влязох на терена, след като бе  даден последния сигнал за край на продълженията", допълни още специалистът.