Кристапс Порзингис планира да се подложи на операция на левия крак и ще пропусне олимпийския турнир по баскетбол в Париж с националния отбор на Латвия. 28-годишният център на шампиона в Националната баскетболна асоциация (НБА) Бостън ще се завърне за новия сезон в лигата на Северна Америка.

"Операцията му ще бъде съвсем скоро. По-късно ще дадем повече подробности за лечението му", заяви президентът на Селтикс Брад Стивънс, цитиран от световните агенции.

Порзингис се надяваше да играе на Олимпиадата във френската столица, но състоянието му не позволи отлагане на лекарската интервенция. 

Центърът се контузи по време на мач номер 2 от финалната серия в НБА, след което пропусна следващите две срещи от плейофите за титлата. Ключовият баскетболист на Бостън игра 16 минути, реализира 5 точки и овладя една борба в петия двубой срещу Далас, в който Селтикс победи със 106:88.

През последната кампания Порзингис пропусна 10 преди да участва в първите два двубоя от финалната серия в Лигата.

Кристапс Порзингис има средно по 2.1 точки, 7.2 борби, 2.0 асистенции и 1.9 блока в рамките на 57 мача в редовния сезон. / БТА