Бостън Селтикс е все по-близо до първата си титла от 2008 година насам. Отборът на Джо спечели и втория мач от Финалите в НБА срещу Далас Маверикс, този път със 105:98. Домакините контролираха срещата през по-голямата част, а отпускането им в края не се оказа фатално.

Джру Холидей беше над всички за Бостън с 26 точки и 11 борби. Джейлън Браун добави 21 точки и 7 асистенции, а Джейсън Тейтъм остана наниза 18 точки и даде 12 асистенции. Дерик Уайт също завърши с 18 точки, а Кристапс Порзингис отбеляза 12 за деветата поредна победа на "келтите" в плейофите.

Лука Дончич даде всичко от себе си и записа "трипъл-дабъл" с 32 точки, 11 борби и 11 асистенции, но не срещна достатъчно подкерпа от съотборниците си. Пи Джей Уошингтън се отчете със 17 точки, а Кайри Ървинг приключи двубоя с 16. Далас изоставаше минимално на почивката (51:54) и поведе за кратко в началото на третата четвърт, след което не можа да спре звездите на Бостън.

Дончич и Ървинг допуснаха общо 10 грешки, а Далас пропусна 8 изстрела от наказателната линия. Бостън реализира само 10 от 39 опита от далечна дистанция, но взе 10 борби в атака и това натежа. Третият мач от финалната серия е в четвъртък в Далас.