Везенков ще осъществи завръщане в Европа, само ако няма вариант да продължи да бъде част от Лигата на извънземните

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, по всяка вероятност няма да продължи да играе за Сакраменто Кингс. 

От няколко дни Везенков е в Гърция и поддържа форма в залата на бившия си тим Олимпиакос, съобщава гръцкият сайт Thrylos24. Това засили спекулациите, че той ще се завърне в тима, с който спечели сребърните медали в Евролигата през сезон 2022/2023 и стана най-поезен играч на турнира. 

Олимпиакос наистина е сред фаворитите за подписа на Везенков, ако той реши да се завърне в Европа. 3-кратните победители в Евролигата и 14-кратни шампиони на Гърция са готови да удовлетворят всичките му желания за нов договор. Това коментираха наскоро журналистите на Sport24.gr Спирос Кавалиератос и Харис Ставроу.

Според тях Везенков ще осъществи завръщане в Европа, само ако няма вариант да продължи да бъде част от Лигата на извънземните. Отвъд Океана спрягат името на българина като част от сделки за размяна на играчи между Сакраменто и Чикаго Булс, Вашингтон Уизърдс или Бруклин Нетс.

Родният баскетболист взе участие в 42 мача в дебютния си сезон в НБА, в които записа средно по 5,4 точки и 2,3 борби. Той отсъства дълго време заради контузия в глезена. Той така и не спечели доверието на треньора Майк Браун.

Има и още една причина Везенков да е в Гърция. Преди дни приятелката му Никол Елефтериаду, която е част от тима на Олимпиакос по водна топка, спечели титлата на страната. Той беше до басейна, за да я подкрепи.