Сакраменто Кингс се споразумя за удължаване на договора със старши треньора Майк Браун до края на сезон 2026/2027, съобщи за АП източник, запознат със сделката.

"Кралете" и Треньорът на годината в НБА за 2022/2023 постигнаха споразумение в петък вечерта, но все още новината не е обявена официално.

Част от тима от НБА е и българският национал Александър Везенков.

ESPN първо съобщи за сделката и каза, че Браун ще получи увеличение от 4 милиона долара до 8.5 милиона за следващия сезон и след това 8.5 милиона на година за два допълнителни сезона, добавени към предишния му договор.

Браун има 94 победи и 70 загуби за два сезона със Сакраменто. Той изведе Кингс до първото им място в плейофите от 2006 година насам през първата си година начело, но след това не успя, тъй като "кралете" загубиха в допълнителния турнир от Ню Орлиънс след 46-36 в редовния сезон.

Браун помогна на отбора да прекъсне най-дългата плейофна суша в историята на НБА и спечели втората си награда за треньор на годината в кариерата. Той има 441-286 в кариерата си начело на Кливланд, Лос Анджелис Лейкърс и Сакраменто. /БТА