Лос Анджелис Клипърс обяви удължаването на договора на старши треньора Тайрън Лу. 47-годишният специалист изведе Клипърс до актив от 51 победи и 31 загуби през сезон 2023/2024.

Тимът от Лос Анджелис отстъпи пред Далас в шест мача в първия кръг на плейофите на Националната баскетболна асоциация.

"Тайрън Лу е всичко, което искаме от един старши треньор. Той е брилянтен тактик и естествен лидер с изключителна способност да комуникира с хората около него, както играчи, така и служители", заяви президентът по баскетболните операции на Лос Аджелис Клипърс Лорънс Франк.

"Преди четири години се почувствахме привилегировани да наемем Тайрън и сме също толкова щастливи и днес. Няма човек, който бихме предпочели да тренира нашия отбор", добави той.

Лу имаше още една година от предишния си договор. Условия на новата сделка не бяха оповестени, но изданието The Athletic съобщи, че става дума за петгодишен контракт за близо 70 милиона долара.

"Това е мястото, където искам да бъда. Обичах да тренирам този отбор през последните четири години и съм развълнуван да продължа към нова ера", каза Тайрън Лу.

"Имаме всички предимства, от които се нуждаем, за да печелим в настоящето и в бъдещето. Аз съм уверен, че ще го направим", заяви още треньорът.