Звездата на баскетболния Бостън Селтикс Джейлън Браун заяви, че историята на отбора все още е незавършена. "За момента историята ни е незавършена", отсече той преди началото на финала в Националната баскетболна асоциация срещу Далас Маверикс.

"Учим и растем с опита. Две години повече е голяма разлика", заяви Браун на пресконференция за финала на Бостън, загубен от Голдън Стейт през 2022 година. "Имаме специален отбор. Ядрото ни е същото от няколко години. Преживяхме много ситуации, успехи, но и загуби. Последната ни цел е да преминем този етап и да спечелим. Това ще се прибави към наследството на отбора. За момента историята е незавършена", каза той.

Бостън е определян за фаворит да спечели рекордна 18-а титла в НБА. За това му трябва успех срещу Далас и словенския му лидер Лука Дончич в серията, която може да е от седем мача.

"Чувствам се съвсем различно този път. Щастлив съм, че имам възможност да довършим работата си. Казах си, че има имам възможност да стигна финал, няма да приема нищо за даденост. Сега сме на финал и нямам търпение за играя и да се забавлявам", каза и другият лидер на Бостън Джейсън Тейтъм. "Някои от най-големите играчи са носили тази фланелка. Ние имаме честта да следваме стъпките им. Те са отворили пътя за нас. За да бъдем част от големите, титлата е задължителна", смята Тейтъм.