Отборът на Минесота Тимбъруулвс се наложи над Далас със 105:100 в четвъртия мач между двата тима в полуфиналната серия на НБА и така намали общия резултат на 1:3 във финала на Западната конференция. Въпреки това Далас остава големият фаворит да се присъедини към Бостън Селтикс във финала, тъй като никога отбор не е успявал да обърне серията от пасив от 0:3. Минесота е длъжен да постигне успех и вкъщи в четвъртък, за да остане в борбата.

Карл-Антъни Таунз направи най-после добър мач за Минесота, като се отличи с 25 точки (две тройки в последните 5 минути на мача).  Лидерът на тима Антъни Едуърдс завърши мача с 29 точки и 10 спечелени борби.

"Приех всичко лично, не исках да допуснех чиста загуба. Сега играхме на високо ниво, бях агресивен. Продължих да искам топката и съотборниците да ми я подават, повярваха в мен", каза Едуърдс след успеха пред TNT.

"Вълците" започнаха отлично мача с 27:20 след първата четвърт, но на полувреме имаше равенство. След това разликата не се покачи над 8 точки, като краят бе много оспорван.

Лидерът на Далас Лука Дончич направи трипъл-дабъл - 28 точки, 15 борби и 10 асистенции. Словенецът обаче пропусна последния си опит за стрелба 13 секунди преди края.

"Загубихме много топки, особено в първата част, направихме грешки. Но заслугата е на играчите, които намериха начин да спечелят мача", каза треньорът на Минесота Крис Финч.

"Грешката е моя, не показах днес достатъчно енергия", съжаляваше Дончич. Кайри Ървинг беше дискретен в срещата - 16 точки и само 6 коша от 18 опита./БТА