В Бостън Селтикс са уверени, че нападателят на отбора Кристапс Порзингис ще може да играе във финалите на Националната баскетболна асоциация, които започват след 9 дни.

За последно той игра в първия кръг на плейофите срещу Маями Хийт, като получи травма на десния прасец. Това е същата травма, която извади звездата на Милуоки Янис Антетокумпо от състава.

Порзингис заяви още на 4 май, че е спокоен, че ще може да се върне в игра за финала и, че контузията му не е толкова сериозна, колкото са били първите диагнози. Първоначално се смяташе, че той ще пропусне между три и четири седмици. Без него отборът е в серия от седем поредни победи и като цяло имат баланс 9:1 в последните десет срещи.

Ал Харфорд имаше основна роля за победния ход на Селтикс в плейофите и заяви, че ще направи всичко, за да помогне на отбора, ако Поржингис не се върне в игра.

Порзингис е играл още в Далас, с който може да се срещне на финала, откъдето е привлечен от Ню Йорк Никс. Той има престой и във Вашингонт Уизърдс, откъдето е взет от Бостън през юни 2023.

28-годишният латвиец има средно по 20,1 точки и 7,2 борби на мач през редовния сезон. / БТА