Далас Маверикс се класира за финала в НБА, където ще срещне Бостън Селтикс. "Жребците" разбиха Минесота Тимбъруллвс със 124:103 (35:19, 34:21, 28:33, 27:30) в петия мач от серията помежду им и по този начин я спечелиха с 4:1 победи. Отборът на Далас  грабна и титлата в Западната конференция.
 
Гостите в "Таргет Сентър" в Минеаполис контролираха развитието на мача от началото до края. Те взеха солидна преднина от 16 точки още след първата четвърт, а на полувремето я увеличиха до 29. След това Минесота се окопити и заигра по-стабилно, но така и не успя да се върне в мача.

Далас Минесота

източник: Gulliver/GettyImages

Лука Дончич и Кайри Ървинг бяха във вихъра си за гостите. И двамата отбелязаха по 36 точки за успеха на своя тим, а словенецът се отчете и с дабъл-дабъл, тъй като направи и 10 борби. Стабилен мач за Далас изигра и Пи Джей Уошингтън, който вкара 12 точки и хвана 7 борби.
 
За домакините пък Карл-Антъни Таунс завърши с дабъл-дабъл от 28 точки и 12 борби. Антони Едуърдс също бе близо до дабъл-дабъл, като вкара 28 точки и хвана 9 борби. Руди Гобер бе третият най-резултатен играч за домакините, но той дори не мина котата от 10 точки, като завърши с 9.
 
Финалната серия за титлата в НБА между Далас Маверикс и Бостън Селтикс стартира на 6 юни в "ТД Гардън" в Бостън.