Старши треньорът Майк Браун подписа нов договор с клуба от Националната баскетболна асоциация Сакраменто, където играе българският национал Александър Везенков, съобщават медиите в САЩ. Контрактът на специалиста е за три години.

ESPN твърди, че 54-годишният Браун ще получава по 8,5 милиона долара на сезон, докато The Athetic пише, че наставникът ще вземе общо 30 милиона долара за следващите три шампионата в НБА.

Отборът на Кингс се представяше силно през последната кампания под ръководството на Майк Браун, след като ръководството смени 11 треньори за 16 сезона след напускането на Рик Аделман през 2006 година. Сакраменто отпадна в първия кръг на плейофите в Западната конференция през последното първенство.

През сезон 2022-23 Браун беше избран за треньор на годината, след като изведе отбора от Калифорния до директните елиминации в НБА за първи път след раздялата с Аделман. 

Майк Браун е бивш наставник на Кливланд и Лос Анджелис Лейкърс. През 2007 година специалистът класира Кавалиърс във финала за титлата в НБА, загубен срещу Сан Антонио. 

В рамките на последните два редовни сезона Кингс има баланс от 90 победи и 70 поражения под ръководството на Браун.