Българската баскетболна звезда Александър Везенков най-вероятно ще продължи кариерата си в НБА и през следващия сезон. Според журналиста Ейдриън Войнаровски, следящ отблизо случващото се в лигата, националът ще премине в Торонто.

Като част от сделката, заедно с Александър Везенков към Канада, ще замине и неговият съотборник Дейвиън Мичъл. В замяна Кингс ще получат Джейлън Макданиълс.

Сделката е с цел намаляване на фонда заплати на Сакраменто, тъй като клубът е напът да го надхвърли, след като преподписа в Малик Монк. Кингс ще се опитат да спестят близо 8 милиона долара от заплати за сезон 2024/25.

В същото време Торонто Раптърс ще получат 45-ия избор от Драфта.

Информациите, идващи от Ейдриън Войнаровски могат да се считат за 100-процентови. Точно той бе журналистът, който и миналото лято първи обяви, че Александър Везенков ще премине в Сакраменто.

Българският национал се присъедини към Кингс през изминалата година за три сезона. Той имаше още една гарантирана година за близо 6.7 милиона долара и опция за 6.9 милиона долара за сезон 2025/26. Спортист номер 1 на България така и не получи съществена роля в състава през изминалата кампания. Самият той не скри разочарованието си от този факт.

Най-полезният играч в Евролигата за 2022/23 изигра 42 двубоя, в които записа по 5.4 точки средно на мач.

След края на сезона в НБА усилено се заговори за евентуално завръщане на Везенков в Европа, като според слуховете в медиите, интерес проявяваха бившият му тим Олимпиакос и Панатинайкос.