Селекционерът на националния отбор на Германия Витал Хейнен е уверен, че може да изведе своя отбор до медалите. Наставникът уточни, че е подготвял своите състезатели най-вече психологически.

Във втория етап от Световното първенство в Полша Германия е в една група заедно с България. Двата тима ще се изправят един срещу друг на 11 септември от 21.25 часа. В потока са още Бразилия, Русия, Канада, Финландия, Куба и Китай.

„Много отбори имат силата и техниката да спечелят турнира, но те нямат вътрешното усещане да го направят. Гледах мача между България и Египет този турнир. Състезателите на Египет изиграха фантастичен мач и стигнаха до дълъг тайбрек, но те не вярваха, че могат да спечелят“, сподели Хейнен.

„Много от тимовете не вярват, че могат да спечелят. Много от отборите излизат, за да изиграят добър мач, искат да се представят добре и да покажат, че не са слаб отбор, но не показват ниво за победа“, коментира още селекционерът на Германия.

„Написах на дъската за играчите думата „Kaizen“ (добра промяна), която е на японски и означава, че трябва да се подобряваш всеки ден, затова играчите проверяват за себе си, дали имат поне малко подобрение от време на време“, каза още наставникът.