Волейболист №1 в света Вилфредо Леон ще пропусне Световното първенство за мъже в Полша и Словения, което ще се проведе на 26 август-11 септември. Новината бе обявена от Полската федерация по волейбол (ПЗПС).

„Полската волейболна федерация (ПЗПС) информира за решенията относно участието на Уилфредо Леон в тазгодишното Световно първенство. След медицинска консултация и поредица от разговори между треньора, щаба и лекарите беше решено, че добавянето на Вилфредо Леон към отбора за Световното първенство би било твърде рисковано. Следователно Вилфредо Леон няма да вземе участие в Световното първенство по волейбол за мъже FIVB 2022, на което Полша е съ-домакин. Полската волейболна федерация изказва своята благодарност на Вилфредо Леон и всички замесени хора за това, че положиха всички усилия, за да гарантират, че нашият представител се завръща на терена възможно най-скоро. Убедени сме, че той ще се завърне да играе за полския национален отбор още по-силен през следващия сезон. Желаем здраве и успех!” – гласеше цялото съобщение.

Световният шампион е съперник на България в Група С на Мондиала, като двата отбора ще се срещнат още на 26 август (петък) в зала "Сподек" в Катовице. Другите два тима в групата на нашите момчета са САЩ и Мексико.