Селекционерът на България Николай Желязков говори след загубата с 0:3 от САЩ на световното първенство в Катовице и преди последния мач от групата с Мексико. Двубоят е във вторник, 30 август от 18.30 часа.

"Може само да съжаляваме за пропуснатите възможности. Смятам, че и във втория, и в третия гейм, водихме нещата на игрището. Бяхме отборът, който игра по-добре. Проблемът бе, че и днес се намери изпълнител на начален удар от другата страна, който да направи серия от точки, а ние изпитахме затруднения. Това е положението, за съжаление не успяхме. Жалко е, защото и с трудът, който положиха момчетата, не заслужавахме да загубим с 3:0“, започна Николай Желязков.

БГНЕС / BGNES
25 снимки

"Доволен съм, че днес момчетата дадоха всичко от себе си и се бориха. Искаха да спечелим и да продължим напред. Желанието бе на всяка цена да постигнем резултат. Видяха се и неща, които не ми допаднаха. Очаквах повече и от Мартин Атанасов. Смятам, че той е човек, който трябва да има много по-голяма роля в този отбор, но за съжаление не му се получава. Това е нещо, което няма как да не ни натежи. Неговата игра тук е ключова. След като имаме важен човек за отбора, който не може да ни помогне, е проблем. Аспарух е едно момче, което иска да бъде в националния отбор, има огромно желание да се развива, да става по-добър. Тренира много, старае се и има своите цели. И когато се старае, има желание и иска да бъде тук, то тогава нещата му се получават. Със сигурност на него ще му се дава път от тук нататък. Понякога леките топки са въпрос и на майсторство, и на правилна преценка в определени ситуации. Смятам, че имахме такива ситуации и днес, които можехме да ги отиграем по-спокойно." добави селекционерът на България.

"Много е важно след такава загуба да се мотивираме и да дадем най-доброто от себе си срещу Мексико. Няма да е лесно, отборът на Мексико играе малко особен и нестандартен волейбол, имат и добри изпълнители. И не толкова заради класата на Мексико, колкото заради това, че след днешната загуба ще бъде тежко да се мотивираме. Има възможности като ротации. Ще проверим и какви теоретични шансове имаме и на база на това ще видим как ще постъпим, но със сигурност ще има промени“, завърши Николай Желязков.