Новият европейски шампион Полша официално е кандидатствала и поискала да организира следващото Световно първенство през 2025-а година. Новината обяви лично президентът на местната федерация (PZPL) Себастиан Швидерски.

"Ще се проведе ли следващото световно първенство по волейбол в Полша? Има голям шанс това да се случи. Не е тайна. Официално кандидатстваме за световното първенство през 2025-а година", заяви категорично шефът на полския волейбол в интервю за TVP Sport.

Официално заявка за Мондиал 2025 е подала и Иран. Неофициално се твърди, че следващото световно първенство искат да организират и Катар, Австралия, Япония, Филипините и Тайланд.

Ще припомним, че следващото световно първенство при мъжете ще бъде през 2025-а, след като по-рано тази година Международната федерация (FIVB) промени честотата на мондиалите на всеки две години и то нечетни, а не на четири. Така най-близкият следващ мондиал ще бъде през 2025-а година. Освен това световните първенства вече ще са с 32, а не с 24 отбора.