Българският национален отбор по волейбол за жени излиза срещу този на Казахстан в последния си мач от група „C“ на Световното първенство. Срещата в полския град Лодз е днес от 14:00 часа и ще може да я наблюдавате на живо в ефира на MAX Sport 1.

За съжаление на българските фенове мачът ще бъде без никакво значение за „лъвиците“, които в петък записаха поражение с 1:3 гейма и по този начин загубиха каквито и да е било шансове за попадане сред първите четири тима в групата и продължаване към следващата фаза.

Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели записаха общо четири поражения в хода на първенството от Германия, Сърбия САЩ и Канада. Българският отбор е на пето място в група „С“ с едва една точка в актива си и записва най-слабото си представяне на Световен шампионат, оставайки извън топ 16.

Срещу Казахстан, който е последен без актив до момента, българките ще излязат за честта си и да си тръгнат с победа от надпреварата. В преките двубои между двата отбора България е със стопроцентов актив, след като има 6 успеха от 6 срещи срещу този противник.