Националният отбор на България по волейбол ще се изправи срещу САЩ във втория си мач от Световното първенство в Полша и Словения. Срещата е от 18:30 часа днес, в „Арена Сподек” в Катовице (Полша) и ще бъде излъчвана пряко в ефира на MAX SPORT 1 HD.


Световният шампион от Полша нанесе тежка загуба на националите ни в първия мач от Мондиал 2022, и то с 3:0 (25:12, 25:20, 25:20), което означава, че още едно поражение днес, най-вероятно ще означава отпадане на волейболистите ни от Световното първенство.

Американците пък не срещнаха проблеми срещу Мексико в първия си мач и записаха победа с 3:0 (25:18, 25:20, 25:12)

Нищо не е загубено обаче, тъй като победа над САЩ с какъвто и да е резултат на практика ще гарантира класиране на Цветан Соколов и съотборниците му сред първите 16 отбора на Световното първенство и участие в 1/8-финалите.

За продължаване напред на България може да се окаже достатъчна и загубата, но само ако са спечелили два гейма срещу САЩ, тъй като към осминафиналите продължават и четирите най-добри отбора, класирали се на трето място в собствените си групи.

Големия проблем за селекционера на България е липсата на Тодор Скримов, който пропусна първия мач заради разтежение на коремните мускули. Очакваше се, той да се възстанови напълно за двубоя срещу САЩ, но от щаба обявиха, че Скримов ще пропусне и втория мач на Мондиал 2022.

Днес националите ни излязоха за тренировка, преди двубоя срещу САЩ.

"Това е един съперник на топ ниво. Срещу такъв отбор трябва да излезем надъхани, да рискуваме в някои елементи, примерно на сервис и ако хванем някои от бързите топки, ще успеем да ги победим", заяви Алекс Николов пред пратеника на NOVA в Катовице.