Световният шампион по волейбол Полша победи САЩ с 3:1 (23:25, 25:21, 25:19, 25:21) в група „С“ на първенството на планетата в Катовице. Бартош Курек бе най-резултатен с 20 точки за успеха. Така поляците спечелиха групата, в която е и българският национален тим. Полша приключи тази фаза с три победи от три мача, а съставът на САЩ завърши втори в подреждането с актив 2-1. Двата отбора се класираха за осминафиналите на Мондиал 2022.

На трета позиция се нареди тимът на Мексико с една победа и две поражения, а на дъното в класирането остана България с три загуби от три изиграни мача.

БГНЕС / BGNES
21 снимки

В група „D“ националният отбор на Словения победи Германия с 3:0 (25:16, 25:22, 25:17) в Любляна и зае второто място в класирането с две победи и една загуба. Лидер е Франция с три успеха от три мача, като тези два състава си осигуриха място в елиминациите на Световното първенство по волейбол.

Германците останаха на трета позиция в подреждането с актив 1-2 и очакват резултатите от изиграването на всички срещи от груповата фаза, за да разберят дали ще се наредят сред най-добрите трети състави. След три поражения отборът на Камерун отпадна от състезанието.