Изиграха се и двата полуфинални сблъсъка на тазгодишното Световно първенство по волейбол и финалистите са вече ясни. В мач за третото място ще се изправят Бразилия и Словения, а сблъсъка можете да наблюдавате на живо от 19:00 чава по MAX Sport 1. Полша и Италия ще спорят за трофея на Световното първенство, като техният двубой също може да наблюдавате на живо по MAX Sport 1, с начален час 22:00.

Полша успя да срази Бразилия в първия полуфинален мач. Домакините загубиха първия гейм с 23:25 точки, но успяха да се мобилизират и да вземат втората част с 25:18. Последва пълен обрат, след като Полша спечели и третия гейм с 25:20. Бразилия не се предаде и успя да изравни частите, печелейки четвъртата с 21:25. Последва тайбрек, който беше драматичен и вървеше точка за точка. При 12:12 Полша под звуците на шумната публика спечели три поредни точки и така триумфира в петата част с 15:12 и си осигуря място на финала.

В другия полуфинален сблъсък Италия спечели изразително срещу другия домакин – Словения. Първата част започна смразяващо за домакините, които губеха със 7:1 точки и логично загубиха първата част – 25:21. Вторият гейм нямаше такова сериозно откъсване за Италия, но накрая успя да спечели важните точки и по този начин да поведе с 2:0 в общия резултат. Третата част беше подобна на първата, като отново имаме ранен аванс за водения от Фердинандо Де Джорджи отбор, като поведе с 5:0. Словения успя да изравни при 16:16, но скоро след това последва ново откъсване в резултата и Италия спечелия и третия гейм – 25:21.

Мачът за третото място между Бразилия и Словения е първи, а после предстои финалът на Световното първенство по волейбол, противопоставящ Полша и Италия.